Antena Meniu Search
x

Sonia s-a născut cu inima pe partea dreaptă, însă medicii români au reuşit să o ţină în viaţă! Gestul incredibil al familiei faţă de spitalul care le-a salvat fetiţa

Sonia, fetiţa care a ajuns pe prima pagină a ziarelor americane, după ce a fost operată de medicii din Boston, are acum 10 ani şi o viaţă normală.

Vezi și

Sonia, fetiţa care a ajuns pe prima pagină a ziarelor americane, după ce a fost operată de medicii din Boston, are acum 10 ani şi o viaţă normală. Îşi doreşte să dea înapoi măcar puţin din ce a primit atunci, iar cu ajutorul mamei, porneşte una dintre cele mai mari campanii pentru dotarea spitalului unde s-a născut a doua oară. Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Capitală.

Sonia are o inimă atât de puternică, încât a rezistat la toate loviturile vieţii, în cei 10 ani pe care Sonia îi poartă cu mândrie în piept. S-a născut cu inima pe partea dreaptă şi cu alte malformaţii cardiace extrem de grave, imposibil de operat în Europa, acum un deceniu. 

Şi totuşi, medicii români au putut să o ţină în viaţă până când, doctori din Munchen şi Boston au găsit resursele să o salveze. 

Mama Soniei s-a întors să le mulţumească medicilor din secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Ocrotire a Mamei şi Copilului din Bucureşti. 

Oana Geambaşu, mama Soniei:

Pentru noi această secţie înseamnă în primul rând viaţa Soniei.

Peste 500 de copii sunt trataţi anual, aici, în cadrul secţiei de Terapie Intensivă Pediatrică. Atunci când statul nu are bani de investiţii, intervin asociaţiile, care cred că fiecare copil are dreptul să fie tratat ca-ntr-o ţară europeană.

Oana Geambaşu, mama Soniei:

După ce am ieşit din secţie, am întrebat-o pe doamna doctor: ce vă trebuie? Faceţi-mi o listă! Şi ne-apucăm se reparăm, să vă aducem tot ce trebuie, să aveţi, lucrurile să fie aşa cum ştiu eu, aşa cum ştie Sonia şi cum ştie şi dânsa că arată o secţie de Terapie Intensivă perfect funcţională.

Tatiana Ciomârtan, şeful secţiei de Terapie Intensivă Pediatrică:

E foarte greu să nu ai resursele, să te gândeşti: trebuie să fac o procedură la pacient, nu am întotdeauna continuitatea acestor materiale sanitare, sunt chestii minore...

Asociaţia, al cărei ambasador este chiar Sonia, porneşte una dintre cele mai mari campanii de strângere de fonduri. 

Tatiana Ciomârtan, şeful secţiei de Terapie Intensivă Pediatrică:

Aici e vorba de viaţa unor copii, am făcut şi noi progrese în spital, faţă de ce se întâmpla acum 10 ani, dar mai este loc, se mai pot face progrese, evident că fără bani nu se pot face, sănătatea costă.

Secţia trebuie renovată, dar este nevoie şi de aparatură performantă şi medici pregătiţi să trateze cazuri rare. 

Sonia are inima şi toate vasele de sânge care o fac să funcţioneze, pe partea dreaptă. Ca ea mai sunt în lume doar patru patru cazuri. 

După 3 operaţii, medicii de peste Ocean au reuşit să-i mute vasele de sânge, astfel încăt să nu se mai alimenteze din plămâni, iar inima ei să bată normal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Sonia s-a născut cu inima pe partea dreaptă, însă medicii români au reuşit să o ţină în viaţă! Gestul incredibil al familiei faţă de spitalul care le-a salvat fetiţa