Antena Meniu Search
x

Video "S-a surpat pământul şi a căzut pe el". Un tânăr de 21 de ani a murit sub ochii tatălui său, în Cluj, într-un șanț săpat pentru canalizare

Un muncitor de 21 de ani a murit, ieri, strivit de un mal de pământ care s-a prăbuşit peste el. Totul s-a petrecut chiar sub ochii tatălui său. Tânărul era angajat la o firmă care efectua lucrări canalizare, dar niciunul dintre muncitori nu avea echipament de protecţie. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.10.2022, 08:45

Vezi și

Malul de pământ s-a surpat, ieri, în jurul orei 16.00. În şanţul adânc de patru metri se aflau doi muncitori. Unul a reuşit să se salveze, însă celălalt, un tânăr de 21 de ani, a fost acoperit în totalitate.

A vrut să măsoare o țeavă şi nu o mai apucat că s-a surpat pământul şi a căzut pe el. 

Tatăl tânărului peste care a căzut malul de pământ, angajat la aceeaşi firmă, a văzut totul. La scurt timp au venit salvatorii, care au folosit un buldoexcavator să ajungă la victimă. După două ore de muncă continuă, au dat de trupul tânărului, dar n-au mai putut face nimic pentru a-l readuce la viaţă. 

Andrei Biriș, ISU Cluj: Bărbatul a fost scos, însă acesta prezenta semne incompatibile cu viața și nu au putut fi efectuate manevre de resuscitare. 

Pe acelaşi subiect

Muncitorii nu aveau echipamente de protecţie

Firma la care lucra tânărul fusese angajată de compania de apă pentru a introduce reţeaua de canalizare în comuna clujeană Sic. Muncitorii nu aveau echipamente de protecţie. Deşi firma avea panouri care să stabilizeze şanţurile, nimeni nu a verificat dacă acestea erau folosite. Nici reprezentantul firmei nu a avut o explicaţie.

De ce erau obiecte care trebuiau să asigure malul, acolo, nefolosite la margine? 

Ne puteţi spune ce s-a întâmplat? 

Erau asigurate malurile, marginile? 

Nu, nu aveau nimic pe lângă ei.

Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz.

Tânărul de 21 de ani lasă în urmă doi copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "S-a surpat pământul şi a căzut pe el". Un tânăr de 21 de ani a murit sub ochii tatălui său, în Cluj, într-un șanț săpat pentru canalizare