Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Să vedem samsetul!" Cum a devenit "Insula Iubirii" un fenomen naţional. Explicaţia sociologilor, după ce replicile ispitei Marcel au devenit virale

"Insula iubirii" ne-a ispitit pe toţi. Replicile din show au devenit virale, intrigile fascinează, iar Cornel, Marcel sau Iustina sunt acum parte din familie trei zile pe săptămână. Sociologii încearcă să explice fenomenul fulminant: ne place să analizăm de la distanţă vieţile altora şi simţim nevoia să aparţinem unui grup. În zilele difuzării show-ului, nu mai sunt locuri libere la terasele care proiectează emisiunea.

de Redactia Observator

la 28.07.2024 , 20:13

Câteva dintre replicile virale au intrat deja în folclor. Toată lumea ştie cel puţin o fază celebră, şi mai ales, cine sunt personajele spumoase din show-ul de dating. Ispita Marcel face furori. De la fani declaraţi şi telespectatori, febra de pe "Insula iubirii" a cuprins şi vedetele. 

Insula Iubirii, fenomen naţional

E plin Internetul de glume şi parodii, pe limba concurenţilor şi ispitelor din emisiune. Dincolo de glumă, alţii folosesc emisiunea drept sursă de inspiraţie pentru show-uri de stand-up comedy şi melodii.

Vezi și

Replicile au fost inscripţionate pe tricouri, pe bijuterii sau odorizante de maşină. Unii mai îndrăzneţi şi le-au tatuat temporar pe piele. 

Pe acelaşi subiect

Sociologii explică fenomenul "Insula Iubirii"

Sociologii explică fenomenul care a cuprins întreaga ţară şi a sedus oameni din toate categoriile. 

"Insula Iubirii este un soi de exerciţiu de dramaturgie socială. Poţi privi un spectacol de la tine de acasă să vezi cum ar arăta lucrurile cu miză nulă, fără a risca pe propia piele, şi în acelaşi timp să înveţi ce se poate întâmpla într-o relaţie, cum pot evolua lucrurile. Emisiunile de tip dating sunt foarte interesante. Practic, urmăresc de la distanţă, critică, îşi pun problema că ar putea să fie mult mai buni decât atât doar pentru că sunt apăraţi de ecranul televizorului", explică Antonio Amuza, sociolog.

La fel ca în timpul marilor competiţii sportive, grupuri de prieteni se strâng la terasele care proiectează reality-show-ul. Şi e bătaie pe rezervări.

Popularitatea emisiunii se bazează, spun specialiştii, şi pe nevoia oamenilor de apartenenţă la un grup. "Vedem podcasturi, vedem discuţii care se consumă în jurul acestui eveniment şi oamenii simt nevoia să facă parte într-un fel sau altul", adaugă Antonio Amuza, sociolog.

Mai mult, fenomenul "Insula Iubirii" a ajuns subiect de studiu în facultăţile de Sociologie. "Am o parte dintre studenţi care aleg să studieze arhetipurile sociale sau modul în care comunicarea se construieşte în faţa camerelor", a declarat Antonio Amuza, sociolog.

"Abia aştept episodul următor, e cevaaa! O să mă uit în maşină pe AntenaPLAY că plecăm acasă şi ne uităm cu boxele tare, să vedem ce face Andrei. Nu pot să mă abţin când se difuzează. Nu pot fără Insula Iubirii", mărturiseşte un trecător. Relaţii, drame, insulă exotică, personaje memorabile. Insula iubirii le are pe toate. Iar vocea poporului spune că cerul e limita pentru succesul show-ului: umorul şi replicile virale ar putea ajunge până la cel mai înalt nivel. 

În această seară, Antena 1 va difuza un nou episod din "Insula Iubirii", de la ora 20.00. Iar următoarele vor fi luni şi marţi, de la 20.30.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » "Să vedem samsetul!" Cum a devenit "Insula Iubirii" un fenomen naţional. Explicaţia sociologilor, după ce replicile ispitei Marcel au devenit virale