Antena Meniu Search
x

SAGA Festival: 1 mort, 13 persoane au ajuns la spital, 119 dosare legate de droguri. Reacţia organizatorilor

Urmează anchete după festivalul de muzică electronică SAGA din Bucureşti soldat cu moartea unui tânăr de 25 de ani. Poliţiştii au făcut peste o sută de dosare pentru trafic şi consum de droguri. Organizatorii spun că au zero toleranţă la posesia şi consumul de narcotice şi că fac tot posibilul pentru ca astfel de scene să nu se repete.  

de Redactia Observator

la 06.06.2022, 15:31

SAGA Festival: 1 mort, 13 persoane au ajuns la spital, 119 dosare legate de droguri. Reacţia organizatorilor
SAGA Festival: 1 mort, 13 persoane au ajuns la spital, 119 dosare legate de droguri. Reacţia organizatorilor - Facebook

Un tânăr mort, 13 persoane în spital şi peste 100 de dosare penale. Este bilanţul celor 3 zile de Saga Festival din Capitală. Zeci de persoane au avut probeleme medicale din cauza consumului de droguri, asta cu toate că organizatorii evenimentului ar fi intensificat controalele la intrarea pe Arena Naţională. Chiar Agenţia Naţională Antidrog ar fi fost prezentă la concert. Au fost înregistrate 89 de apeluri la 112.

În cele trei nopţi de festival au participat 73.000 de persoane, 97 de persoane au avut probleme medicale, iar 13 perspoane au ajuns la spital: 5 în stop cardio-respirator şi 1 tânăr decedat în ambulanță. Poliţiştii au deschis peste o sută de dosare pentru trafic şi consum de droguri, port de obiecte periculoase, precum şi de furt calificat. 

129 dosare penale, dintre care 119 legate de droguri la Saga Festival

În total, jandarmii din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au constatat 129 de infracțiuni. Dintre acestea, 119 infracțiuni au fost pentru încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri (deținerea de droguri, în vederea consumului propriu), iar celelalte pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și furt calificat. În cazurile de încălcare a prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, se continuă cercetările, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T.

Organizatorii au transmis și o reacție după ce mai multe persoane au ajuns la spital în urma consumului de droguri: ”Saga Festival este complet împotriva consumului de substanțe interzise și are zero toleranță pentru posesia lor."  ”Pe măsură ce vă întoarceți la viața normală, păstrați acest weekend în inimă. Zâmbiți mereu și amintiți-vă de cele mai bune zile. Ne vedem foarte curând, SAGA Ravers!”, au scris organizatorii festivalului, luni dimineață pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » SAGA Festival: 1 mort, 13 persoane au ajuns la spital, 119 dosare legate de droguri. Reacţia organizatorilor