Sală de detenție pe terenul de sport, într-un liceu din Suceava. Elevii care deranjează orele, puși să facă flotări și genuflexiuni
Sală de detenţie pe terenul de sport. Este ideea unui liceu din Suceava care şi-a adaptat profilul la cea mai controversată modificare din Statutul Elevului. Conducerea colegiului vrea să facă faţă elevilor problemă prin mişcare. O resursă utilă pentru descărcarea emoţională şi care îi ajută să nu se simtă izolaţi, spun psihologii.
Aşa îşi vor consuma energia în exces elevii care deranjează orele la Liceul cu Program Sportiv din Suceava. Cea mai mare sală de detenţie în aer liber devine astfel un loc în care adolescenţii se pot descărca emoţional prin sport.
"Aerul poate avea un factor mai bun pentru corpul nostru. Colegii noștri care au probleme vor anunța unul din colegii de la catedrele de perfomanță sportivă iar ei vor decide în funcție de copil care va fi programul de mișcare pe acest teren", a declarat Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv.
"În primă fază vor veni și vor sta în tribună. Exercițiile pot să fie și plăcute și mai puțin plăcute. Sunt și exerciții pentru dezvoltarea rezistenței, forței, flotări, genuflexiuni. De la a doua, a treia abatere vor fi un pic mai intense pentru ei", explică profesorul Ițco Andrei.
Elevii vor fi supravegheaţi îndeaproape de profesori şi nu vor primi absenţe. Atunci când vremea nu va permite, elevii din detenție vor desfășura exercițiile fizice în sala unde copiii își desfășoară o parte din antrenamente. “Capacitatea fiecăruia de efort e diferită și noi va trebui să o adaptăm. Trebuie să ținem cont și de faptul că unii copii sunt furioși, au traume de acasă", spune Mihai Androhovici, profesor de educație fizică.
- Anul şcolar 2024-2025 vine cu "săli de detenţie" şi confiscarea telefoanelor. Dispozitivele, înapoiate doar...
- Sălile de detenție pentru elevii problemă vor fi introduse în școli, din toamnă. Se vor confisca și...
- Ce schimbări anunță ministrul Educației în anul şcolar care va începe săptămâna viitoare
Sală de detenție pe terenul de sport. Ce spun psihologii
Exerciţiile sunt benefice nu doar pentru dezvoltarea corpului, ci şi pentru minte. "Sportul are un efect anxiolitic, te relaxează și dacă vorbim de depășirea unor situații mai delicate. Putem găsi în sport o resursă, un mod de a ne relaxa și a ne regla metabolismul. Are rolul de a ameliora starea generală și psihică a elevului", explică Adrian Marmeliuc, psiholog.
Nu doar un comportament nepotrivit îi poate trimite pe elevi din sala de curs în cea de detenţie, ci şi dacă sunt surprinşi cu telefonul la ore. Sala de detenţie a devenit obligatorie în şcolile din România prin noul Statut al Elevului care a intrat în vigoare din această lună.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰