Antena Meniu Search
x
LIVE

Salvamar bătut de tatăl copilului pe care l-a salvat de la înec, la Eforie

Este alertă pe litoral! Trei oameni au fost salvaţi de la moarte în ultima clipă. Salvamarii se plâng că sunt sfidaţi. Unul dintre ei chiar a fost bătut de un tată, drept răsplată că i-a salvat copilul de la înec.

De Redactia Observator la 26.06.2019, 20:47
Vezi și

Este alertă pe litoral! Trei oameni au fost salvaţi de la moarte în ultima clipă. Doi dintre ei sunt copii. Steagul roşu este arborat în aproape toate staţiunile. Chiar şi aşa turiştii ignoră avertismentele şi se aventurează în larg. Salvamarii se plâng că sunt sfidaţi. Unul dintre ei chiar a fost bătut de un tată, drept răsplată că i-a salvat copilul de la înec.

În mijlocul a zeci de turişti, salvamarii din Eforie Nord duc o misiune dramatică. Aproape de mal, un copil de nouă ani este în pericol de înec.

Curenţii puternici îl trag pe copil în larg, iar martorii nici nu observă. Un salvamar reuşeşte să-l scoată la mal în ultima clipă.

GELU VĂTĂMĂNESCU, șef Salvamari Eforie: Salvat chiar destul de... (A fost) în ultimele secunde. A fost bine. Când am mers la părinţi, părinţii au fost la început agresivi, că au început să certe copilul. Vina mi se pare că e a părinţilor, nu a copilului. S-a mai născut o dată copilul azi.

Copilul înota nesupravegheat, deşi pe plajă era arborat steagul roşu, spun salvamarii. Scenariul s-a repetat şi la Constanţa, unde un alt minor, de 11 ani, a fost scos din valuri de salvatori. Băiatul a scăpat cu viaţă şi se reface la spital. 

”Și ce dacă e steag roșu?”

Dar bucuria de moment poate duce la o tragedie. Scăldatul a fost interzis miercuri pe întreg litoralul. Doar în Mamaia, au voie cei experimentaţi. Valurile măsoară şi doi metri, iar curenţii sunt înşelători, chiar şi lângă mal. În câteva secunde, victimele se pot trezi la sute de metri în larg. Şi totuşi, doar miercuri, zeci de turişti s-au aventurat periculos în mare. 

(Reporter): Aţi observat că e steagul roşu arborat?

(Turist): Şi ce dacă?

(Reporter): Păi curenţii sunt înşelători..

(Turist): Păi or fi înşelători, dar nu cu mine.

(Reporter): Vă puteau răsturna, nu vă daţi seama?

(Turist): Nu vin aici de ieri!

”Ne permitem să intrăm, adică mai şi ştim să înotăm şi ei ştiu să înoate. Ei au făcut înot. Eu sunt la bază profesor de sport”, susține un alt turist.

Salvamar lovit de tatăl copilului pe care l-a salvat

Zilnic, salvamarii duc o luptă de Sisif cu turiştii recalcitranţi. Marți, un tată chiar l-a lovit pe salvatorul care tocmai îi scosese copilul din valuri. 

GEORGE SOCOL, salvamar: Eram pe dig, aici, el era langa geamandura cu copilul. Şi-a aruncat copilul dupa geamandura. Şi eu am fluierat frumos, i-am zis să nu mai arunce copilul dupa geamandura, ca, daca il mai arunca, sunt curentii foarte puternici si i-l ia. Şi i l-a luat. Am sarit de pe dig, l-am adus la mal și drept rasplata, mi-a dat cu piciorul in burta.

Salvamarul vrea să depună plângere penală împotriva agresorului. Zilnic, într-o singură staţiune, au loc cel puţin 10 misiuni de salvare în mare. De la începutul sezonului, patru oameni şi-au pierdut viaţa pe litoral. De ani buni, salvamarii cer ca, în legislaţie, să fie prevăzute amenzi pentru cei care ignoră avertismentele. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Salvamar bătut de tatăl copilului pe care l-a salvat de la înec, la Eforie