Antena Meniu Search
x

Filmul salvării dramatice a celor 7 turişti blocaţi în nămeţii din Bucegi

A fost salvare cu scandal în Bucegi. Un apel la 112 a pus pe jar Jandarmeria montană din Prahova, apoi salvamontiştii.

Vezi și

A fost salvare cu scandal în Bucegi. Un apel la 112 a pus pe jar Jandarmeria montană din Prahova, apoi salvamontiştii. Pe un traseu interzis, un schior din Bucureşti, care a coborât de la Cota 2000 spre Sinaia, a rămas captiv în zăpadă şi a cerut ajutor. Jandarmii au ajuns la el după eforturi de opt ore. Pe munte, însă, au întâlnit alţi şapte schiori, iubitori ai sporturilor extreme. I-au trecut şi pe ei pe lista turiştilor salvaţi, deşi aceştia susţin că au ajuns la baza muntelui singuri.

La miezul nopţii, în Bucegi, un schior rămas captiv în zăpadă, în adâncul pădurii, ceruse ajutor la 112. Bărbatul, un avocat din Bucureşti, a vrut să coboare muntele, ocolind pârtiile domeniului schiabil şi să ajungă în Sinaia. După aproape 3 kilometri în pădure, n-a mai putut înainta. Salvatorii au ajuns la el după 8 ore. 

Jandarmii montani i-au alertat şi pe salvamontişti. Ar fi făcut-o, însă, la câteva ore de la primirea apelului la 112.  

În aceeaşi noapte, au coborât muntele, de la Cota 2000, tot pe văi, şapte schiori. Turişti care veneau din Sibiu şi din Craiova, iubitori ai sporturilor extreme. Erau bine echipaţi şi au ajuns în siguranţă la baza muntelui. Fără ajutor, susţin ei, deşi echipa de salvatori a jandarmeriei, pe care a întâlnit-o pe drum,  i-a adăugat pe lista turiştilor salvaţi.  

De la Cota 2000, schiorii sunt sfătuiţi să folosească pârtiile amenajate care coboară până în staţiunea Sinaia. 38 de apeluri au fost primite în doar 24 de ore la dispeceratul naţional Salvamont. Cele mai multe au anunţat accidente pe pârtii. 

Salvamontiştii le recomandă schiorilor să nu se aventureze noaptea pe trasee necunoscute. Altfel, riscă să se accidenteze şi să provoace chiar avalanşe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Filmul salvării dramatice a celor 7 turişti blocaţi în nămeţii din Bucegi