Antena Meniu Search
x

Sancțiuni în hala veche a pieţei Obor, după ancheta Observator. Aproape o tonă de carne a fost confiscată

Aproape o tonă de carne suspectă a fost confiscată din hala veche a pieţei Obor, acolo unde reporterii Observator au descoperit nereguli grave.

Vezi și

Aproape o tonă de carne suspectă a fost confiscată din hala veche a pieţei Obor, acolo unde reporterii Observator au descoperit nereguli grave. Carnea, considerată pericol public, va fi incinerată, au decis autorităţile. În plus, Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare a Municipiului Bucureşti au închis şapte magazine şi au dat amenzi de zeci de mii de lei.

Reporterii Observator au surprins imagini revoltătoare într-una din cele mai mari pieţe din Capitală. Peştele, carnea şi brânzeturile sunt vândute într-o mizeria de nedescris. Cu dovezile, am mers la autorităţi. 

Dr. Zvoristeanu Ovidiu, director executiv DSVSA: "Acum două, trei zile, am primit informaţia chiar de la reporterii Antena 1 care mi-au sesizat că sunt nişte probleme cu calitatea produselor şi cu anumite zone de igienă a spaţiilor din halele centrale Obor."

Astăzi, inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară au mers în control. Au confiscat pe loc aproape 800 de kilograme de carne, marfă ce reprezenta un pericol public, pe care au trimis-o urgent spre incinerare. 

Inspectorii au dat amenzi de peste 32 de mii de lei. Comercianţii de la tarabă purtau halate extrem de murdare, fără mănuşi şi bonete, aşa cum prevede legea. Şapte magazine au fost şi ele închise.

În urmă cu două zile, şi o echipă DSV Bucureşti a mers în control, tot la sesizarea Observator.  Caşcavalul din raft era plin cu mucegai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Sancțiuni în hala veche a pieţei Obor, după ancheta Observator. Aproape o tonă de carne a fost confiscată