Antena Meniu Search
x

Sanctuar pentru urşi şi amenzi uriaşe pentru cei care îi hrănesc ilegal

România pare a fi raiul sălbăticiunilor. Însă autorităţile promit soluţii pentru urşii care, în ultima vreme, s-au înmulţit considerabil şi au devenit tot mai agresivi.

de Redactia Observator

la 23.07.2019, 10:04

Vezi și

România pare a fi raiul sălbăticiunilor. Însă autorităţile promit soluţii pentru urşii care, în ultima vreme, s-au înmulţit considerabil şi au devenit tot mai agresivi.

Ministrul Mediului vrea să construiască un sanctuar pentru animale şi să-i amendeze pe cei care le hrănesc ilegal.

Graţiela Gavrilescu susţine că, astfel, urşii sunt încurajaţi să coboare tot mai des în zonele locuite, unde fac stricăciuni şi atacă oameni.

Proiectul sanctuarului care va proteja urşii, dar şi oamenii, este aproape gata, susţine ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Pe acelaşi subiect

'S-au inmultit foarte mult. Sunt tara cu cel mai mare numar de ursi. Chiar nu se mai poate, a ajuns ursul sa atace gospodarii sau omul in plin oras care nu are de-a face cu zona montana', a declarat ministrul Mediului.

Sanctuar pentru urşi şi amenzi uriaşe pentru cei care îi hrănesc

Tot mai des, urşii coboară din pădure în căutare de hrană, iar unii distrug gospodării, atacă oameni sau ajung să agonizeze pe şosele, loviţi de maşini.

Ministrul vrea să inventarieze animalele şi să le microcipeze. Printre soluţii se numără şi amenajarea unui sanctuar în Braşov, cu bani europeni.

Varianta nu este însă pe placul celor care se ocupă de protecţia animalelor.

'A lua ursii din mediul lor natural si a-i aduce aici, all inclusive, dar un gard electric le aduce aminte ca nu o sa mai fie niciodata liberi. Solutia ar fi crearea unui parc natural, unde ursii sa nu fie ingraditi, dar sa fie sub control', a explicat Cristina Lapis, Asociaţia Milioane de Prieteni.

Totodată, Graţiela Gavrielescu anunţă sancţiuni dure pentru cei care hrănesc sălbăticiunile, fie în punctele de observare a urşilor, fie pe marginea şoselelor.

Ministrul Mediului a mai anunţat că, anul acesta, au fost aprobate 140 de intervenţii pentru urşii agresivi. Însă asociaţiile de protecţie a animalelor nu sunt de acord nici cu împuşcarea. O variantă ar fi mutarea lor în zonele nepopulate.

Rezervaţia de la Zărneşti s-a transformat în cămin pentru o sută de urşi care trăiau în condiţii mizere sau erau maltrataţi în captivitate.

Sanctuarul este construit de o asociaţie care se ocupă de protecţia animalelor, fără sprijin de la stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Sanctuar pentru urşi şi amenzi uriaşe pentru cei care îi hrănesc ilegal