Antena Meniu Search
x

Foto Şapte turişti, înzăpeziţi pe un drum forester din zona "Steaua", judeţul Cluj. Jandarmii i-au adus în siguranţă

În urma unui apel la SNUAU 112, sâmbătă după-amiază, un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Gilău a fost anunţat de către dispeceratul unităţii cu privire la faptul că trei persoane au rămas blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum forestier de pe raza localităţii Măguri-Răcătău, în zona cunoscută sub numele de Steaua. În timplu operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi să ajute alţi patru turişti care şi ei rămăseseră cu maşina în zăpadă, la câteva sute de metri. Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă şi nu au necesitat îngrijiri medicale.

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 17:19

- Jandarmeria Cluj

"Jandarmii montani clujeni au plecat de îndată în căutarea persoanelor. Din cauza drumului aproape impracticabil, jandarmii au ajuns la acestea după aproximativ o oră. Deblocarea autovehiculului din zăpadă a durat circa 30 de minute", arată comunicatul de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj.

Şapte turişti, salvaţi de jandarmii montani

În timpul operaţiunii de salvare, jandarmii au fost solicitaţi în sprijin de către alţi 4 turişti, care rămăseseră la rândul lor, blocaţi cu maşina în zăpadă, la o distanţă de câteva sute de metri. Toate cele şapte persoane au fost recuperate în siguranţă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Sursa citată reaminteşte "iubitorilor de drumeţii montane importanţa informării prealabile cu privire la condiţiile meteo şi starea drumurilor de pe traseu, precum şi echiparea corespunzătoare”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Şapte turişti, înzăpeziţi pe un drum forester din zona "Steaua", judeţul Cluj. Jandarmii i-au adus în siguranţă