Antena Meniu Search
x

Video S-au pus la coadă de la 11 seara pentru a-şi înscrie copiii la grădiniţa de vară. "Sunt locul 140 la 1 noaptea"

Haos şi nervi, o noapte întreagă, în faţa unei grădiniţe din Bucureşti. Părinţii au sta la coadă până dimineaţa în speranţa că îşi vor putea înscrie copiii la programul de vară. Locuri ar fi, spune primarul, dar nu sunt educatoare care să vină la muncă în timpul vacanţei. 

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 19:45

Vezi și

E puțin trecut de miezul noptii. Undeva, pe o stradă din Sectorul 3, în fata unei gradinite, este agitaţie ca ziua.

Părinte: Noi am ajuns undeva la ora 11 să ne înscriem și deja erau 77 de persoane înscrise.

Părinte: Eu acum sunt 140, la ora 1 noaptea.

Toţi ştiu că va fi o noapte lungă. Şi-au făcut provizii, si-au adus de acasă scaune. şi răbdare. Fiecare oră lungeşte şi mai mult lista de aşteptare. O dată la două ore, se mai face o strigare. Cine nu răspunde, şi-a pierdut locul. E un test de rezistenţă şi de umilinţă.

Pe acelaşi subiect

In sectorul 3 vor fi deschise, în această vară doar 5 grădiniţe

Vacanța aduce şi acest coşmar pentru sute de părinţi. Copiii care nu au bunici şi nici vârsta pentru a pleca singuri în tabără trebuie să stea într-o grădiniţă deschisă şi vara.

Dimineaţa îi găseşte pe părinţi tot în faţa porţilor închise. Înscrierile încep abia la ora 9. Oamenii sunt mai obosiţi şi mai supăraţi. Între timp, apare şi primarul sectorului 3. Care încearcă să liniştească spiritele.

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: Fără să vă promit nimic, noi încercăm să găsim soluţii să nu refuzam pe nimeni. 

In sectorul 3 vor fi deschise, în această vară doar 5 grădiniţe în care vor avea loc în jur de 1200 de copii. Zilele următoare vor începe înscrierile şi în celelalte sectoare. Sunt peste 50 de grădiniţe de vară în toată capitala, mai multe decât în alţi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » S-au pus la coadă de la 11 seara pentru a-şi înscrie copiii la grădiniţa de vară. "Sunt locul 140 la 1 noaptea"