Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Scafandrii înecați la Eforie Nord au fost găsiți pe fundul apei, nu departe de mal, într-o zonă nisipoasă. Ipotezele luate în calcul de anchetator

Accident de muncă inexplicabil la mare: doi scafandri cu experienţă au murit înecaţi. Cei doi lucrau pentru proiectul de lărgirea a plajei din Eforie Nord. Au fost deschise mai multe anchete pentru a afla cum și de ce s-a întâmplat. Imaginile de la operaţiunile de căutare şi salvare vă pot provoca emoții puternice.

de Andreea Filip

la 09.04.2021 , 20:27

  • Bărbatul de 54 de ani făcea scufundări de 30 de ani, iar tânărul de 32 de ani, venit din Iaşi, era biolog marin cu studii înalte.
  • O ipoteză a anchetatorilor e că au avut probleme cu echipamentul.

Cei doi scafandri de 32 şi 54 de ani au intrat azi în mare pentru a monitorizarea fauna şi flora din larg. Cei doi lucrau la proiectul de extindere şi înnsipare al plajei din Eforie Nord.

Cei doi bărbați au fost găsiți la 100 de metri în larg

S-au scufundat la trei metri adâncime şi nu au mai ieşit. Alarma au dat colegii lor din barcă.

Vezi și

Laurenția Pascu, medic primar SAJ Constanța: ”Fusese trimis elicopterul SMURD înaintea noastră ca să îi identifice în larg. Au fost scoşi de echipajul pompierilor cu barca şi s-a început resuscitarea în momentul în care au fost aduşi la mal”.

Pe acelaşi subiect

Lt. Col. Marian Ciulei, șef Centru Scafandri ISU Dobrogea: ”I-am găsit la circa 100 de metri faţă de mal, la o adâncime de aproximativ 4 metri. Erau pe fundul apei. Elicopterul ne-a îndrumat de sus şi am făcut tot posibilul să îi aducem la mal cât mai repede. Este o zona nisipoasă. O vizibilitate de circa un metru - un metru si jumatate”.

Bărbații erau în stop cardio-respirator când salvatorii i-au scos din mare

Medicii sosiţi la faţa locului au aplicat protocol de resuscitare mai mult de o oră, însă nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi scafandri care au fost declaraţi decedaţi.

Nimeni nu îşi explică ce s-a întâmplat. Ambii sunt scafandri cu experienţă. Bărbatul de 54 de ani făcea asta de 30 de ani, iar tânărul de 32 de ani, venit din Iaşi, era biolog marin cu studii înalte. Înainte de tragedie, cel mai în vârstă ar fi ieşit la suprafaţă singur, aşa că s-a întors după colegul lui. 

O ipoteză a anchetatorilor e că au avut probleme cu echipamentul.

Lt. Col. Marian Ciulei, șef Centru Scafandri ISU Dobrogea: ”Nu am avut timp sa stau sa studiez echipamentul lor, grija noastra era să îi aducem la mal”

Vultur Emanuel, lider sindicat scafandri: ”Noi în principiu ne-am gândit la calitatea aerului, dar e putin probabil, deoarece Emil era supervisor, deci el făcea amestecuri pentru scafandri care se scufunda la 200 m.”

Inspectorii ITM au deschis o anchetă

Eugen Bola, ITM Constanța: ”Se pare că este accident de muncă. Se vor face măsurători, sigur că da, ne vom coordona întreaga activitate cu organele de poliţie care anchetează acest caz”.

Cei doi scafandrii erau angajaţi ai unei firme din Constanţa cu care Apele Române au încheiat un contract de colaborare pentru a cerceta sectorul marin din Eforie Nord pentru lărgirea plajelor

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Scafandrii înecați la Eforie Nord au fost găsiți pe fundul apei, nu departe de mal, într-o zonă nisipoasă. Ipotezele luate în calcul de anchetator