Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Litoralul câştigă teren pe zi ce trece. Proiectul de înnisipare este gata în proporţie de 60 la sută

Turiştii care vor ajunge vara aceasta pe litoral se vor bucura de zone mult mai generoase de plajă. În staţiunea Mamaia, proiectul de înnisipare este realizat în proporţie de 60% şi ar putea fi gata până la debutul sezonului estival.

de Andreea Filip

la 14.03.2021 , 22:09

  • Peisajul i-a cucerit pe cei care s-au plimbat deja pe plaja din staţiunea Mamaia.

Încă din octombrie, utilajele au săpat în Marea Neagră zi şi noapte pentru a scoate milioane de metri cubi de nisip. Marea a fost forţată să se retragă, nisipul a fost adus la mal, iar plaja s-a lărgit considerabil. Diferenţa se observă cel mai bine în staţiunea Mamaia.

Andreea Filip, reporter Observator: ”Dacă anul trecut fix în locul în care mă aflu în acest moment, apa era până la brau și puteam să fac baie, acum este nisip și ma aflu la o distanta de aproape 200 de metri de zona beach barurilor”.

Deja, pe hărţile de navigaţie de pe telefon, suntem localizaţi undeva în largul coastelor Mării Negre deşi ne plimbăm nu cu barca, ci pe nisipul plajei.

Vezi și

Proiectul de înnisipare este gata în proporţie de 60 la sută.

Cătălin Crețu, reprezentant firma lucruri înnisipare: ”În momentul de faţă mai avem doi kilometri de executat din totalul de şapte. Să sperăm că terminăm înainte de începerea sezonului”.

Lucrările s-au apropiat de pasarela din zona Cazonului

Pasarela regală din stat din Mamaia a fost inaugurată în 1935 in prezenta regelui Carol al II lea și avea singurul bar maritim din Europa. Acum va fi acoperită de nisip pentru conservare si doar acoperișul va mai fi vizibil.

Peisajul i-a cucerit pe cei care s-au plimbat deja pe plaja din staţiunea Mamaia.

Până în 2023, litoralul va creşte cu peste 200 de hectare de nisip, adăugate pe 30 de kilometri de litoral, începând din Costineşti până în 2 Mai. Nu mai puţin de 840 de milioane de euro sunt investiţi în proiect, bani de la Uniunea Europeană.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Litoralul câştigă teren pe zi ce trece. Proiectul de înnisipare este gata în proporţie de 60 la sută