Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Scandal la spitalul din Craiova. Pacient ţinut 6 ore în masa de operaţii, fără să fie operat de chirurgul din sală

În războiul dintre un medic şi echipa de managment a spitalului Judeţean Craiova, un pacient a picat victimă. Timp de şase ore, bărbatul a stat în sala de operaţie şi a aşteptat o intervenţie chirurgicală.

de Redactia Observator

la 11.06.2018 , 23:42

În războiul dintre un medic şi echipa de managment a spitalului Judeţean Craiova, un pacient a picat victimă. Timp de şase ore, bărbatul a stat în sala de operaţie şi a aşteptat o intervenţie chirurgicală. Culmea, era cu doctorul lângă el, dar acesta ar fi refuzat să opereze. A fost nevoie să vină un alt medic de acasă pentru ca pacientul să fie în zece minute operat şi să scape de durerile crunte.

Bărbatul spune că, într-o sală de operaţii închisă, a aşteptat şase ore o intervenţie care să-l scape de durerea insuportabilă. Culmea, cu doctorul lângă el.

Aurel, pacient:

Vezi și

L-am rugat de n ori, faceţi ceva că nu mai pot, mor aici. "N-am ce să-ţi fac, n-am cu cine să te fac...". Eram tulburat, vă rog să mă credeţi.

Chinul putea fi oprit chiar din prima clipă, dar medicul care era de gardă, pur şi simplu, ar fi refuzat să intervină. Prima dată i-ar fi spus pacientului că nu are personalul necesar. Apoi, a refuzat să meargă într-o sală de operaţie de la un etaj inferior - aşa cum spune protocolul spitalului. 

Teoretic, până nu a venit managerul nu am putut să mă duc în niciu bloc operator. Practic, nu aveam siguranţa actului operator şi aş fi pus în primul rând viaţa lui în pericol. Eu sunt un profesionist, a declarat medicul urolog acuzat că nu a făcut operaţia.

Alin Demetrian, manager SJU Craiova:

S-a jucat cu timpul, cu durerea pacientului şi cu atitudinea în general bună a colegilor noştri. Este vorba de o ambiţie a domnului doctor. Dânsul doreşte să-i fie puse la dispoziţie toate sălile din blocul operator de la urologie în regim 24 de ore din 24. Asta nu se întâmplă nicăieri în lume!

Pacientul a fost într-un final operat de un alt medic venit de acasă. Acum managerul spitalului spune că nu vrea să lase lucrurile aşa şi că vrea să rezolve situaţia pe căile legale. Mai ales că, spune el, medicul urolog ar mai fi avut şi alte probleme. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Scandal la spitalul din Craiova. Pacient ţinut 6 ore în masa de operaţii, fără să fie operat de chirurgul din sală