Antena Meniu Search
x

Scandal la stația de metrou Pipera, închisă mai repede pentru demolarea magazinelor. Călătorii au sunat la 112: ”Deschide-ne uşa! Eu trebuie să ajung acasă!”

Demolarea magazinelor de la metrou a devenit un fel de misiune de importanţă naţională. Aseară, după ora 22.30, cu o jumătate de oră înainte de închiderea programului, la staţia Pipera a fost haos. 

de Redactia Observator

la 09.04.2021, 14:03

Vezi și

Haos la metrou din cauza acţiunilor de demolare a chioşcurilor. Aseară, zeci de călători s-au trezit blocaţi în subteran în staţia Pipera.

Reprezentanţii Primăriei au trecut la demolare, asistaţi de jandarmi, aşa că au închis uşile de acces la metrou. Oamenii au rămas pe afară, după o zi de muncă, fără soluţii pentru a ajunge acasă. 

Călător: "Deschide-ne uşa!Eu trebuie să ajung acasă! Avem şi noi copii, avem şi noi familie."

Călător: "Nu am cu ce să ajung acasă, nu am bani de taxi!"

Pe acelaşi subiect

Era ora 22.30 când bucureştenii n-au mai putut coborî în staţia Pipera. Obloanele au fost trase, iar oamenii au rămas pe dinafară, pentru că în subteran începea misiunea "demolarea chişcurilor de la metrou". Oamenii care voiau să ia metroul pentru a ajunge acasă, după serviciu, au fost ignoraţi. Unii dintre ei, furioşi, au sunat la 112. 

Călător: ”Am încercat să intrăm, dar uşa este închisă.”

Călător: ”E plin de jandarmerie şi poliţie în interior.”

În învălmăşeala creată, jandarmii au confundat călătorii cu reprezentanţii spaţiilor comerciale, prezenţi şi ei la intrare.  La staţia de metrou Pipera, a ajuns şi avocata patronilor de chioşcuri de la metrou, însă nici aceasta nu a fost lăsată să intre în subteran şi a sunat la 112.  Într-un final, a reuşit să se strecoare înăuntru.

Mariana Ştefan - avocat: ”Nu se poate discuta cu absolut nimeni, deşi înăuntru sunt nişte bunuri de câteva sute de mii de euro. Cert este că vom formula câteva plângeri penale cu certitudine după această activitate care este ilegală.”

Joi, staţia de metrou Pipera a fost împânzită de poliţişti şi agenţi de pază de la metrou. Angajaţii primăriei, însă, au decis să vină la lăsarea serii. Culmea, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că va scăpa de chioşcurile din staţia Pipera, deşi aceasta aparţine de Sectorul 1.

”Ăsta-i sectorul...sectorul 1. Şi pune înştiinţări de demolare primarul sectorului 2.” 

Radu Mihaiu, primarul sector 2: ”Cred că astăzi se finalizează Ştefan cel Mare, posibil şi Pipera, şi mă aştept ca până la finalul săptămânii să eliberăm şi Piaţa Iancului.” 

Astăzi, şi magazinele din Piaţa Iancului ar urma să fie puse la pământ. Iar surse Observator spun că, tot astăzi, Ministerul Transporturilor va cere sprijinul Primăriei Sectorului 4 pentru dezafectarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou care aparţin de acest sector. 

Continuă demolarea spaţiilor comerciale la metrou

 Metrorex anunță că demolarea spaţiilor comerciale la metrou va continua în noaptea de vineri spre sâmbătă. Lucrările se vor desfășura după închiderea circulației în/din stația Pipera. Metrorex anunță că accesul călătorilor în stație a fost permis doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, după ora 22.30 în noaptea de joi spre vineri. "Decizia de a permite strict accesul călătorilor pe o singură intrare a fost luată spontan de conducerea Metrorex, pentru evitarea creării unei situații conflictuale în incinta stației și în condițiile în care în stație urmau să se desfășoare lucrări pentru eliberarea domeniului public. Metrorex precizează că toți călătorii care au sosit la Pipera pe firul 1 după ora 22:30 au putut părăsi în siguranță stația. Finalizarea acțiunii de dezafectare a spațiilor comerciale de la stația Pipera continuă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9-10 aprilie 2021, cu mențiunea că lucrările se vor desfășura după închiderea circulației în/din stația Pipera”, transmite compania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Scandal la stația de metrou Pipera, închisă mai repede pentru demolarea magazinelor. Călătorii au sunat la 112: ”Deschide-ne uşa! Eu trebuie să ajung acasă!”