Antena Meniu Search
x

Scandal monstru la Borşa. Localnicii au intrat peste poliţişti, susţinând că statul vrea să mușamalizeze retrocederea celor 17.000 ha de pădure câștigate în instanță

A fost scandal mare, ieri, în faţa secţiei de Poliţie din Borşa, judeţul Maramureş. Protagoniști au fost chiar localnicii, care acuză statul român că vrea să muşamalizeze retrocedarea celor 17.000 hectare de pădure, câștigate în instanţă. Asta după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat România în dosarul retrocedărilor din Borşa.

de Redactia Observator

la 09.08.2023, 08:42

Vezi și

Zeci de oameni şi-au strigat ieri nemulţumirea în faţa sediului Poliţiei din Borşa. Cu toţii vor să primească înapoi cele 17.000 de hectare de pădure confiscate de regimul comunist, în urmă cu 75 de ani.

Localnici: Nimeni nu respectă în ţara aceasta nimic. Ia uitaţi-vă, jandarmii sunt chemaţi înăuntru ca să meargă pe proprietatea noastră. Ştiţi că mergeţi pe proprietatea noastră?

În anul 2005, oamenii au sperat să privească de la stat ceea ce li se cuvine. În realitate. a fost doar începutul unui şir lung de procese. Acum, după 17 ani, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a luat o decizie finală. Pentru toţi aceşti ani de aşteptare, România trebuie să le plătească oamenilor 170 milioane de euro. De teamă că nu îşi vor primi dreptul, oamenii au ţinut morțiș să participe la discuţiile autorităţilor din sediul poliţiei.

Localnici: Haideţi să intrăm şi noi în poliţie! Haideţi! Ne ia proprietatea cu japca. Haideţi! Proprietarii hai! Vreţi război? Asta o să aveţi până la urmă. Nu se poate aşa ceva! 

Cu greu poliţiştii și jandarmii au reușit să-i calmeze pe oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Scandal monstru la Borşa. Localnicii au intrat peste poliţişti, susţinând că statul vrea să mușamalizeze retrocederea celor 17.000 ha de pădure câștigate în instanță