Antena Meniu Search
x

Scandalul puilor "vopsiţi". La ce trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm carne de pasăre

Cel mai nou scandal alimentar provocat de o declaraţie a preşedintelui ANPC zguduie piaţa cărnii din România. Horia Constantinescu a declarat ieri că puiul din magazine, prezentat ca fiind de ţară ar fi, de fapt, colorat artificial. Iar înşelătoria producătorilor ar fi un atentat la siguranţa noastră. Fermierii din industrie jură că nu umblă cu puiul vopsit, iar carnea este îngălbenită de alimentaţia păsărilor. În lipsa unui răspuns tranşant din partea autorităţilor, consumatorii nu ştiu dacă puiul galben, pe care plătesc uneori şi de trei ori mai mult, ne-ar putea îmbolnăvi.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 28.03.2024, 14:39

Vezi și

Dincolo de strategia de marketing şi practicile înşelătoare, cu toţii avem nevoie să ştim clar şi oficial dacă acest colorant care se ia la spălare ne pune sau nu sănătătea în pericol. Nouă şi copiilor noştri. Mai ales pe termen lung. La ce trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm carne de pui, astfel încât să nu fim păcăliţi? 

De pe etichetă ar trebui să aflăm toate informaţiile de care avem nevoie despre ce cumpărăm şi ce urmează să mâncăm, pentru că este foarte important. În experimentul făcut de Observator, pe eticheta puiului care s-a curăţat rapid cu apă nu scria că s-ar fi folosit coloranţi. 

Este de altfel o acuzaţie ce a fost lansată miercuri de şeful ANPC, care susţine că anumiţi producători colorează carnea puiului astfel încât să pară naturală. Tot inspectorii ANPC susţin că unii producători folosesc anumite tehnici astfel încât această culoare nici măcar nu se mai poate curăţa.

Este vorba despre găini care au fost hrănite cu aceşti coloranţi astfel încât să ajungă la acea nuanţă de galben aprins. Inspectorii spun că este un amestec care nu este nociv pentru păsări şi nici pentru oameni, însă reprezintă o înşelătorie. Aici apare, de fapt, adevărata problema. Pentru că, pe ceşti pui plătim şi de trei ori mai mult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Scandalul puilor "vopsiţi". La ce trebuie să fim atenţi atunci când cumpărăm carne de pasăre