Antena Meniu Search
x

Video Scandalurile exproprierilor din Prelungirea Ghencea continuă. "Nu poţi să mă scoţi din casă ca pe un câine"

Scandalul demolărilor din Prelungirea Ghencea ia amploare! Primarul Capitalei a fost acolo ca să explice proprietarilor furioşi de ce nu primesc banii, chiar dacă au început demolările. Nicuşor Dan pretinde că locatarii nu au actele în regulă şi că nu au de ales, oricum. Chiar dacă nu le convine suma pe care o vor primi, trebuie să o accepte. Să dea în judecată primăria, dacă nu le convine, le-a transmis proprietarilor sideraţi. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.10.2022, 19:44

Vezi și

Proprietar: Este bătaie de joc. 

Nicuşor Dan: Noi trebuie să aplicăm legea. Vă dăm banii pe care îi prevede legea. 

Primarul General al Bucureştiului a ajuns în Prelungirea Ghencea cu un sfert de oră mai devreme decât anunţase. Dar oamenii furioşi că nu primesc despăgubirile îl aşteptau deja. 

400 de imobile ar urma să fie demolate

Pe acelaşi subiect

Primăria Capitalei vrea să demoleze 400 de imobile ca să extindă şoseaua Prelungirea Ghencea la două benzi pe sens. Doar 36 de proprietari ar fi primit însă banii de la primărie. Tot locatarii sunt de vină. 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului. Noi nu putem să aşteptăm încă trei ani, cinci ani pentru ca toţi oamenii să vină cu toate actele de proprietate. Noi încă din 1996 avem o lege care obligă toţi proprietarii să îşi înscrie în carea funciară proprietăţile. Din păcate, nu s-a întâmplat. 

Doar că oamenii susţin că au toate actele în regulă. Dar banii tot nu i-au primit. 

Proprietar: Ni s-a trimis scrisoare în luna iunie, acum suntem în octombrie, n-am fost chemaţi la comisie absolut deloc dar, în schimb, mi se demolează casa în momentul acesta. 

Demolările din prelungirea ghencea au început acum două zile. Locatarii au fost la un pas de revoltă când s-au trezit cu excavatoarele în curte. 

Daniela Simion, proprietar 51 ani: Nu poți să mă scoți din casă aşa că pe un câine. Totuși e casă noastră. Unde să ne ducem. Vine ploaia, vine iarnă. Că nici nu mai știu ce să mai zic... Nici nu mai am cuvinte. Ne-au făcut din oameni neoameni.

În prezent, demolările pregătesc lărgirea unui tronson din Şoseaua Prelungirea Ghencea, între Valea Oltului şi Strada Braşov. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Scandalurile exproprierilor din Prelungirea Ghencea continuă. "Nu poţi să mă scoţi din casă ca pe un câine"