Antena Meniu Search
x

Video Scenariile conform cărora România ar putea reveni la normal de la 1 iunie se bazează în special pe vaccinarea masivă împotriva coronavirusului

Autorităţile ne promit că ne vom lua vieţile înapoi de la 1 iunie, dacă respectăm măsurile impuse şi ne vaccinăm în număr cât mai mare. Patronii localurilor speră ca, din vară, să poată funcţiona şi în interior şi să organizeze chiar nunţi. Iar pentru asta sunt dispuşi să plătească şi testele clienţilor. De revenirea la normalitate se ocupă, cum altfel, un comitet interministerial, care până acum nu a anunţat însă vreo măsură concretă.  

de Bogdan Ocnaru

la 06.04.2021, 19:29

Vezi și
  • Autorităţile din România speră ca milioane de români să se vaccineze împotriva coronavirusului până la sfârşitul lunii mai.

Terase pline, muzică, voie bună şi îmbrăţisări. Gesturi atât de simple, dar parcă atât de îndepărtate. Sunt imaginile unei vieţi după care tânjesc toate ţările europene şi pe care autorităţile ne-o promit şi nouă. 

Florin Cîţu, premier România: Facem constituirea unui comitet interministerial sub coordonarea premierului, care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. 

O revenire aproape de normalitate care ar trebui să însemne hoteluri pline, restaurante, cafenele şi baruri deschise. 

Dragoş Petrescu, reprezentant HoReCa: Astăzi am discutat că ne apucăm de lucru şi pe 1 iunie vom avea o deschidere mai mare. Asta înseamnă că vom putea funcţiona şi la interior, că vom putea, în anumite condiţii, să organizăm şi evenimente de tip botez sau nuntă.  

Oamenii de afaceri au vrut să afle de la premier care sunt condiţiile şi etapele acestei relaxări. Numai că acestea nu se cunosc deocamdată. Şi lor li s-a spus, ca şi nouă tuturor, că obiectivul este ca numărul infecţiilor să scadă în următoarele două luni. 

Corina Macri, industria ospitalităţii: Lucrurile sunt foarte clare. Aşa merge toată europa, aşa merg toţi de lângă noi. Cu cât ne vom responsabiliza, după Paşte vom ieşi din această situaţie. În funcţie de cum vom respecta regulile şi cum vom putea ieşi din această perioadă, vom avea o vară mult mai relaxată. 

Iar asta depinde şi de felul în care se va desfăşura campania de imunizare. 

Florin Cîţu, premierul României, se aşteaptă ca milioane de români să se vaccineze împotriva coronavirusului până la sfârşitul lunii mai

Discuţiile despre eventuala relaxare, de la 1 iunie, şi condiţiile în care ar să aibă loc au fost centrate în jurul unui singur lucru - procesul de vaccinare. În funcţie de numărul persoanelor vaccinate în următoarele două luni, se vor stabili şi măsurile astfel încât viaţa să revină cât de cât la normal. 

Florin Cîţu, premier România: Vom avea aproape opt milioane de doze de vaccin care intră în România. La finalul lunii mai, în cel mai pesimist scenariu, sper să avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate şi, într-un scenariu mai optimist, 6,3 milioane de persoane vaccinate. 

De altfel, dovada imunizării, numită şi certificat verde, poate aduce beneficii. 

Dragoş Petrescu, reprezentant HoReCa: Dacă eşti vaccinat, ai trecut prin boală sau doreşti să te testezi, poţi să accesezi mai uşor industria ospitalităţii, industriile culturale sau cele sportive.

Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare din România: În Statele Unite ale Americii, persoanele vaccinate pot să se întâlnească în grupuri mici, în spaţii închise, fără să mai aibă mască de protectie. Aceste recomandări se vor face în fiecare ţară care are un anumit procent de persoane vaccinate. 

Până acum, România a vaccinat puţin peste un milion două sute de mii de oameni cu două doze de vaccin. 900 de mii au o singură doză, iar 750 de mii sunt pe lista de aşteptare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scenariile conform cărora România ar putea reveni la normal de la 1 iunie se bazează în special pe vaccinarea masivă împotriva coronavirusului