Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Schema Nordis schimbă legea: avans de 10% la imobiliare sau 40% dacă închei asigurare. Reacţia companiei acuzate de fraudă de zeci de clienţi

Scandalul provocat de dezvoltatorul imobiliar Nordis care ar fi ţepuit zeci de clienţi schimbă legea în domeniu. Decizia vine după ce firma a intrat în insolvenţă, iar o investigaţie Recorder a publicat o anchetă potrivit căreia firma ar fi vândut apartamente de mai multe ori, unor clienți diferiți.

de Florentina Lazăr

la 09.10.2024 , 13:45

Jurnalistii de la Recorder arată că dezvoltatorul imobiliar ar fi vândut numeroase apartamente de mai multe ori, unor clienți diferiți. Mulți români care s-au lăsat tentați de ofertele Nordis acuză că au fost păcăliți, după ce au plătit în avans pentru achiziționarea unor apartamente. 

Scandalul provocat de dezvoltatorul imobiliar Nordis

Asociatul principal al Nordis este Vladimir Ciorbă, iar soția acestuia este Laura Vicol, parlamentar PSD și șefa Comisiei Juridice din Camera Deputaților. Această comisie are un rol cheie în procesul legislativ din Parlament.

Vezi și

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Premierul Marcel Ciolacu anunță modificarea legii pentru a limita avansul dat la achiziția unui apartament în fază de proiect. Avansul va fi de cel mult 10% însă ar putea fi și mai mare, între 10% și 40%. Există o singură condiție însă: dezvoltatorul trebuie să încheie o poliță de asigurare cu o societate de asigurări, pentru a fi protejată această investiție. 

În prezent, avansul poate fi și de 90% și, cu cât este mai mare, dezvoltatorul imobiliar poate veni cu reduceri de preț. 

Compania Nordis susține că toate aceste lucruri nu s-au întâmplat și că, în plus, ar fi plătit despăgubiri de 115 milioane de lei clienților, pe care îi acuză de șantaj. În urma aceste anchete, Laura Vicol și-a dat demisia.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Evenimente » Schema Nordis schimbă legea: avans de 10% la imobiliare sau 40% dacă închei asigurare. Reacţia companiei acuzate de fraudă de zeci de clienţi