Antena Meniu Search
x

Video Schema nouă prin care clienţii evită să plătească nota la restaurante. Acţionează după ce au terminat trei sferturi din preparat

Un fenomen halucinant ia amploare în restaurantele din ţară. Nu mi-am imaginat niciodată aşa ceva. Este de neimaginat ce fac unii clienţi ca să evite să plătească nota.

de Redactia Observator

la 29.09.2023, 17:52

Vezi și

Oamenii vin, comandă mâncare, consumă trei sferturi din porţie, iar apoi plantează în farfurie un fir de păr, unghii sau chiar muşte, ca să scape de plata consumaţiei.

La restaurant cu muştele pregătite de acasă

Semnalul de alarmă cu privire la această practică a fost tras de Protecţia Consumatorilor din Buzău, după mai multe cazuri înregistrate în judeţ. Dar practica ar fi deja extinsă în toată ţara. 

Noua tehnică a fost descoperită în mai multe restaurante din Buzău, care ar fi avut reclamaţii false din partea clienţilor. 

Pe acelaşi subiect

Cornelia Galer, inspector-şef adjunct CJPC Buzău: Solicită în funcţie de meniul prezentat un tip de preparat, îl consumă, parţial sau total, după care insinuează prezenţa în plating a unor impurităţi.

Fire de păr, unghii sau chiar muşte au fost ascunse de clienţi printre resturile de mâncare pentru a scăpa de plata consumaţiei.

Unii fac chiar plângeri false la Protecţia Consumatorului

Mai mult de atât, unii dintre ei fac fac şi reclamaţie la Protecţia Consumatorului. Astfel de cazuri sunt însă foarte greu de depistat. De aceea, autorităţile le recomandă operatorilor de servicii să instaleze camere de supraveghere.

Cornelia Galer, inspector-şef adjunct CJPC Buzău: Am avut o reclamaţie împotriva unui operator economic prestator de servicii alimentare. Singura dovadă probatoare a acestui operator economic a fost înregistrarea video de pe terasa unde consumatorii au servit masa. 

Cei mai mulţi escroci au între 20 şi 30 de ani

Cei care apelează la această tehnică sunt tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Bărbat: Mi se pare un lucru urât. Una, pentru că să consumi şi nu plăşti. Cineva a muncit....restul ţine de bunul simţ.

Femeie: Indecent, dar e de aşteptat orice. Poate gen de distracţie, habar n-am.

Femeie: Nu e frumos ceea ce face. Pentru că dacă te duci într-un restaurant, trebuie să plăteşti. Nu să arunci o muscă să nu plăteşti. Ăla e un om care nu e introdus între oameni.

În ultimii 3 ani, au fost depistate 15 astfel de cazuri la restaurantele din Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Schema nouă prin care clienţii evită să plătească nota la restaurante. Acţionează după ce au terminat trei sferturi din preparat