Antena Meniu Search
x

Video Schema prin care mai mulți medici din București eliberau certificate de deces "în alb". Le completau cei de la pompe funebre

Moartea, ca o afacere. Poliţiştii din Bucureşti au descoperit o reţea care elibera ilegal certificate de deces. Peste o mie de acte au fost completate de angajaţii unor firme de pompe funebre în locul medicilor, spun anchetatorii. Scopul era să dea rudelor mai repede certificatele, iar ei, să încaseze banii fără întârziere.

Maria Rohnean
de Maria Rohnean

la 19.11.2022, 20:45

Vezi și

Întelegerea se făcea prin intermediul unui angajat de la o firmă de pompe funebre care avea legături cu mai mulţi medici de familie. Aceştia întocmeau certficate de deces în alb şi le trimiteau firmei. Le completau ulterior cei care se ocupau de îmbălsămare cu data şi ora la care a vut loc decesul. Aceste date erau obţinute de la familile celor care apelau la aceste firme pentru înmormântare. 

Astfel medicii nu se mai deplasau la domiciliul celui decedat, iar formalităţile cu înmormântarea erau mai rapide. Astfel, toată lumea avea de câştigat, deşi tot ce făceau era ilegal. 

Au avut loc 13 percheziţii, în urma cărora 7 persoane au fost conduse la audieri, printre care şi 3 medici de familie. La final au fost reţinute 4 persoane: 1 medic, un angajat al firmei de pompe funebre şi doi intermediari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Schema prin care mai mulți medici din București eliberau certificate de deces "în alb". Le completau cei de la pompe funebre