Antena Meniu Search
x

Schema prin care un bărbat din Timiş s-a ales cu zeci de mii de lei, după ce a păcălit mai mulţi bătrâni. Ce le promitea vârstnicilor

Un bărbat de 38 de ani din Timiş s-a ales cu zeci de mii de lei, după ce a păcălit mai mulţi bătrâni. Timişoreanul inventa diferite poveşti, promiţându-le fie că îi ajută la cumpărături, fie ca merge să le plăteşte facturile şi dispărea cu banii vârstinicilor.

de Redactia Observator

la 27.02.2024, 16:39

Schema prin care un bărbat din Timiş s-a ales cu zeci de mii de lei, după ce a păcălit mai mulţi bătrâni. Ce le promitea vârstnicilor
Schema prin care un bărbat din Timiş s-a ales cu zeci de mii de lei, după ce a păcălit mai mulţi bătrâni. Ce le promitea vârstnicilor - Profimedia

Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara a transmis marţi, într-un comunicat de presă, că bărbatul de 38 de ani este cercetat penal pentru înşelătorie în formă continuată (4 acte materiale).

Escrocul le cerea bătrânilor bani ca să le cumpere medicamente sau să le plătească facturile

În data de 14 februarie, anul trecut, bărbatul  găsit prima victimă căreia i-a promis că o va ajuta să îşi plătească facturile.

”În data de 14.02.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la casieria unei societăţi din municipiul Timişoara, judeţul Timiş, pentru a plăti factura de energie, a fost abordată de inculpat care s-a oferit să o ajute. În aceste condiţii, persoana vătămată a luat un taxi şi s-a deplasat, împreună cu inculpatul, la un complex comercial, unde inculpatul i-a spus persoanei vătămate să ia loc pe bancă şi să îl aştepte, întrucât se va duce el să plătească factura şi s-a recomandat a fi angajat al societăţii de furnizare energie electrică (aspect neadevărat), motiv pentru care i-a cerut suma de 2.100 lei. Persoana vătămată i-a dat inculpatului suma de 2.200 lei, acesta din urmă spunându-i că în 3 minute se va întoarce, însă nu a mai revenit”, se arată în comunicat.

Pe acelaşi subiect

Alte două persoane au fost înşelate de către bărbat, în luna septembrie 2023.

”În data de 13.09.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la o societate bancară dintr-un centru comercial din mun. Timişoara, jud. Timiş, pentru a scoate pensia de pe cardul bancar şi a merge la farmacie să cumpere medicamente, inculpatul a abordat-o şi a întrebat-o dacă doreşte să o ajute să cumpere medicamentele de la farmacie, întrucât cunoaşte pe cineva acolo. Persoana vătămată i-a dat inculpatului suma de 700 lei şi 100 euro, însă autorul nu s-a mai întors şi nu i-a mai remis medicamentele. În data de 27.09.2023, în timp ce persoana vătămată se deplasa pe bld. Cetăţii din mun. Timişoara, jud. Timiş, a fost abordată de către inculpat, care a pretins că ar fi fiul directorului adjunct de la Oficiul de pensii şi a întrebat-o dacă nu doreşte să achiziţioneze două bilete de tratament la Băile Felix. Persoana vătămată a fost de acord, astfel că s-a deplasat la o societate bancară din Timişoara de unde a retras suma de 2.000 lei pe care i-a remis-o inculpatului pentru plata biletelor, dar acesta din urmă, nu s-a mai prezentat pentru a-i remite biletele pentru tratament”, se mai arata in comunicat.

Cea de-a patra persoană a fost înşelată în 20 noiembrie. Aceasta i-a dat bărbatului 3.200 de lei.

”În data de 20.11.2023, în timp ce persoana vătămată se afla la domiciliul său din mun. Timişoara, jud. Timiş, mama acesteia a intrat în casă cu inculpatul, care a pretins că este un fost coleg de clasă al fiului persoanei vătămate. Inculpatul a spus că trebuie să lase nişte materiale de construcţii fiului persoanei vătămate, întrucât a vorbit cu acesta la telefon şi a pretins suma de 5.000 de lei. Persoana vătămată i-a remis, în aceste condiţii inculpatului suma de 3.200 lei, iar acesta din urmă a plecat, spunând că va aduce materialele de construcţii, lucru care nu s-a mai întâmplat”, se mai arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, ar putea exista mai multe victime în acest caz. Poliţiştii fac cercetări, în continuare.

În urma unei propuneri a procurorului de caz, magistraţii de la Judecătoria Timişoara au luat măsura arestării preventive a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Schema prin care un bărbat din Timiş s-a ales cu zeci de mii de lei, după ce a păcălit mai mulţi bătrâni. Ce le promitea vârstnicilor