Antena Meniu Search
x

300 de posturi de pompieri scoase la concurs de Şcoala de Pompieri "Pavel Zăgănescu" (Video)

De anul viitor, tinerele care îşi doresc să lucreze ca pompieri au şansa să-şi îndeplinească visul! Acestea pot să dea examen la Şcoala de Pompieri "Pavel Zăgănescu" din Boldeşti, Prahova.

de Redactia Observator

la 03.07.2019, 17:54

Vezi și

De anul viitor, tinerele care îşi doresc să lucreze ca pompieri au şansa să-şi îndeplinească visul! Acestea pot să dea examen la Şcoala de Pompieri "Pavel Zăgănescu" din Boldeşti, Prahova. Este singura din ţară care va scoate, în premieră, la concurs şi locuri pentru fete. 

Fetele trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii care vor să devină pompieri. Adică să aibă diploma de Bacalaureat, cel puţin 18 ani împliniţi, să nu fie urmărite penal şi să nu fi avut media mai mică de 9, la purtare, în anii de liceu.

Spre deosebire de alte şcoli militare, la şcoala de pompieri pot intra şi persoanele care au tatuaje, au precizat reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Sunt scoase la concurs 300 de posturi, dintre care 275 sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri. Nu există un număr special alocat doar pentru fete.

Examenul va consta într-o probă sportivă, o vizită medicală şi o probă scrisă la Matematică. Probele vor fi susţinute în luna ianuarie a anului viitor.

Cursurile încep în februarie şi se vor încheia în luna decembrie a anului 2020. Absolvenţii şcolii de pompieri vor avea un loc de muncă asigurat.

Nu se percepe taxă de înscriere, iar tinerii interesaţi se pot înscrie la concursul de admitere la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov, până la data de 15 noiembrie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 300 de posturi de pompieri scoase la concurs de Şcoala de Pompieri "Pavel Zăgănescu" (Video)