Antena Meniu Search
x

Școli închise din cauza ninsorii. Lista cu județele în care se suspendă cursurile

Condițiile meteo nefavorabile și ninsorile puternice au obligat autoritățile locale din mai multe județe să ia măsuri de siguranță. Inspectoratele Școlare din Timiș, Gorj și Hunedoara au hotărât să închidă scolile pe o perioadă determinată de timp.

Mai multe județe își închid școlile din cauza zăpezii
Școli închise iarnă 2018. Lista cu județele în care se suspendă cursurile - pixabay.com

Condițiile meteo nefavorabile și ninsorile puternice au obligat autoritățile locale din mai multe județe să ia măsuri de siguranță. 

Inspectoratele Școlare din Timiș, Gorj și Hunedoara au hotărât să închidă scolile pe o perioadă determinată de timp.

Școli închise iarnă 2018. Arad

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Arad a decis suspendarea cursurilor în zeci de școli din județul Arad, pentru o durată de 48 de ore, începând de luni, 17 decembrie 2018.

Pe acelaşi subiect

Măsura vizează localitățile Archiș, Bata, Beliu, Birchiș, Bârsa, Bârzava, Brazii, Buteni, Cermei, Chisindia, Conop, Craiva, Dieci, Ususău, Gurahonț, Hălmagiu, Hălmagel, Hășmaș, Moneasa, Mișca, Păuliș, Pecica, Petriș, Pleșcuta, Săvârșin, Seleuș, Șagu, Șepreus, Șicula, Șilindia, Șiria, Șiștarovăț, Tauț, Târnova, Varadia de Mureș, Vârfurile, Vinga, Zăbrani și Zărand.

Potrivit autorităților, s-a luat această decizie din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică în localitățile respective.

Școli închise iarnă 2018. Gorj

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Târgu Jiu  a aprobat ca în ziua de 17 decembrie cursurile din unitățile școlare (cu excepția grădinițelor și creșelor) să fie suspendate.

Decizia de închidere a școlilor din Târgu Jiu a fost luată ca urmare a condițiilor meteorologice extreme din ultimele 48 de ore (căderi masive de zăpadă), dar și a prognozei meteo care vizează municipiul Târgu Jiu în următoarea perioadă și care prevede ninsori abundente.

Școli închise iarnă 2018. Timiș

Toate școlile din Timiș vor fi închise cel puțin 2 zile, (luni și marți), ca urmare a efectelor ninsorilor abundente.

Inspectorul școlar al județului Timiș, a anunțat că i-a solicitat prefectului suspendarea cursurilor în toate școlile din județ, solicitatea fiindu-i aprobată.

Zeci de localități din județul Timiș nu sunt alimentate cu energie electrică, iar din cauza stratului gros de zăpadă, în unele zone măsurând peste 50 de centimetri, drumurile sunt aproape impracticabile sau se circulă cu dificultate.

Școli închise iarnă 2018. Hunedoara

Cursurile din două școli din județul Hunedoara vor fi suspendate, luni, din cauza ninsorilor abundente din ultimele zile, au anunțat reprezentanți Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), precizând că dacă situația o va impune, și alte unități de învățământ vor fi închise.

"Deocamdată avem două unități care s-au anunțat. Este vorba despre școala gimnazială de la Ohaba, comuna Lăpugiu și de la Geoagiu, Colegiul Tehnic Agricol Alexandru Borza. Noi suntem în legătură permanentă cu toți directorii unităților de învățământ, nu am luat o decizie la nivel de inspectorat și la nivel județean prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a închide și a suspenda cursurile în toate unitățile de învățământ, pentru că am considerat că este mai bine să consultăm directorii și decizia să se ia la nivel local”, a declarat inspectorul școlar general al IȘJ Hunedoara.

Prognoza meteo anunță ninsori, viscol și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis deja mai multe avertizări Cod alben și Cod Portocaliu pentru mai multe județe, în care se manifestă fenomene meteo deosebite. De asemenea, prognoza meteo emisă de ANM anunță în continuare ninsori puternice, viscol, polei şi ceaţă.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de informările de închidere a școlilor, acest articol se actualizează.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Școli închise din cauza ninsorii. Lista cu județele în care se suspendă cursurile