Antena Meniu Search
x

Galerie foto Scriitorul Dinu Săraru s-a vaccinat împotriva Covid-19, la vârsta de 89 de ani

Scriitorul și omul de teatru Dinu Săraru s-a vaccinat împotriva Covid-19 la vârsta de 89 de ani. Imaginile cu momentul în care marele maestru a primit vaccinul au fost postate pe pagina de Facebook Ro Vaccinare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 30.03.2021, 09:37

Dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Dinu Săraru s-a născut pe 30 ianuarie 1932, județul Vâlcea, fiu al învățătorului Costică Săraru și al Corneliei Săraru, din comuna Slătioara, la 8 km de orașul Horezu. 68 de ani din viața sa i-a dăruit radioului românesc, 23 de ani  Teatrului Mic şi după 1989, câțiva ani  Teatrului Naţional din Bucureşti.

Dinu Săraru, dramaturg, eseist, publicist, romancier și scriitor

Dinu Săraru este membru al Uniunii Scriitorilor din 1961 şi membru fondator al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, în 2001.

Pentru întreaga sa activitate și contribuție adusă culturii românești, dramaturgul a primit diverse distincții cum ar fi: de două ori Medalia Meritul Cultural şi o dată ordinul cu acelasși nume. În 2002 i-a fost acordată distincţia de Cavaler al Ordinului Naţional ”Steaua României”. Un an mai târziu, a fost distins cu Premiul Naţional al Ministerului Culturii pentru întreaga activitate artistică. 

În 2007, la împlinirea vârstei de 75 de ani, a primit Medalia de aur a Academiei oamenilor de Ştiinţă din România, Medalia de aur alb cu efigia scriitorului a Băncii Naţionale a României şi Medalia de argint – Antim Ivireanu a Arhiepiscopiei Râmnicului. În 2011, Arhiepiscopia Râmnicului i-a oferit medalia de aur – Constantin Brâncoveanu.

În 2012, la vârsta de 80 de ani, lui Dinu Săraru i s-a acordat Diploma de Merit a Asociaţiei Scriitorilor Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scriitorul Dinu Săraru s-a vaccinat împotriva Covid-19, la vârsta de 89 de ani