Antena Meniu Search
x

Constantin Brancusi, comemorat cu torte, fanfara si alai bisericesc la Targu Jiu

Comemorare cu torte, fanfara si alai bisericesc la Targu Jiu. Zeci de tineri din toate colturile tarii s-au intalnit ca sa-l omagieze pe sculptorul Constantin Brancusi.

Vezi și

Cu torte in maini, ei au marsaluit pe strazile orasului cu ocazia implinirii a 56 de ani de cand marele artist a incetat din viata.

Punctul de intalnire a fost langa Masa Tacerii. Cu torte aprinse in maini, imbracati in costume populare, oamenii au plecat, apoi, in mars spre Poarta Sarutului.

O fanfara i-a acompaniat tot drumul. Au strabatut Calea Eroilor in cantec, iar femeile au purtat batice negre pe cap. A fost pentru prima data cand orasul natal al lui Constantin Brancusi a gazduit un astfel de eveniment, la care s-au strans tineri din 20 de judete.

Prin acest mars, tinerii au vrut sa-i aduca un omagiul sculptorului, pentru ca astazi se implinesc 56 de ani de la moartea lui.

Initiatorul proiectul "Pe Urmele Lui Brancusi" a declarat ca isi va continua demersurile pentru a aduce osemintele maestrului din Franta la Targu-Jiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Constantin Brancusi, comemorat cu torte, fanfara si alai bisericesc la Targu Jiu