Antena Meniu Search
x

Video Se caută vinovați după accidentul de metrou din stația Timpuri Noi. Probleme pentru doi directori de la Metrorex

Au fost luate primele măsuri după accidentul de la metrou, când s-au ciocnit două trenuri. Consiliul de Administrare Metrorex cere suspendarea a doi directori, cel care răspunde de linii şi cel de la infrastructură. Săptămâna trecută două garnituri s-au ciocnit în stația de metrou Timpuri Noi.

de Redactia Observator

la 05.03.2024, 21:04

Vezi și

Două mii de oameni au fostla un pas de dezastru într-o staţie de metrou din Bucureşti. Două trenuri care mergeau în sens opus au intrat pe aceeaşi linie şi s-au ciocnit, la o oră de vârf, când peroanele şi vagoanele erau supra-aglomerate. Unul dintre ele avea 80 de kilometri pe oră. Mecanicul a evitat catastrofa la milimetru. Data viitoare, ar putea fi tragic, însă, avertizează sindicaliştii. 

Seria de foc a început în seara zilei de 27 februarie, în jurul orei şapte şi jumătate, o perioadă de vârf la metrou, cu trenuri arhipline. O garnitură veche de 40 de ani, cu aproape 1.000 de pasageri în ea, s-a stricat în staţia Mihai Bravu. Ţinuţi în vagoane, cu uşile închise, oamenii au intrat în panică, mai ales că angajaţii Metrorex nu le-au explicat ce se întâmplă şi când îşi vor putea continua călătoria: "Deschide... uşa! Stăm de 20 de minute aici! Nu ne anunţă nimeni nimic!"

În acest timp, mecanicul unui tren din generaţia nouă, rămas blocat în urma celui defect, a primit comanda să meargă cu spatele. Dintr-o eroare umană, spun surse din anchetă, garnitura care mergea cu 80 de kilometri pe oră, a ajuns pe aceeaşi linie cu una oprită în staţia Timpuri Noi. 

Cele două trenuri s-au tamponat uşor, iar garniturile s-au cuplat - doar norocul a făcut să nu asistăm la o catastrofă feroviară cu sute de victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Se caută vinovați după accidentul de metrou din stația Timpuri Noi. Probleme pentru doi directori de la Metrorex