Antena Meniu Search
x

Video Catastrofă, evitată la milimetru la metrou. Cum au reuşit cei doi mecanici să salveze vieţile a mii de oameni, după ce unul dintre ei a trecut "pe roşu"

O dublă eroare, tehnică şi umană, e explicatia pentru incidentul care a dus 2.000 de oameni la un pas de catastrofă într-o staţie de metrou din Bucureşti. Un raport preliminar arată că cele două trenuri au intrat pe aceeaşi linie şi s-au ciocnit din motive care puteau fi evitate.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 29.02.2024, 19:59

Vezi și

În raportul preliminar al Metrorex şi Agenţia de Investigaţie Feroviară scrie că totul s-a întâmplat după ce un macaz a rămas blocat, iar mecanicul a trecut pe culoarea roşie a semaforului. Raportul arată în detaliu cum s-a întâmplat totul. Marţi seară, în jurul orei 19:00, un tren vechi de 40 de ani şi cu 1.000 de pasageri a rămas blocat în staţia Mihai Bravu în urma unei defecţiuni.

Ce spune raportul detaliat al Metrorex

Imediat, în spatele lui a oprit un tren de generaţie nouă care însă nu mai avea pe unde înainta. Mecanicul a fost sfătuit să întoarcă, doar că acesta nu a schimbat macazul şi a circulat pe contrasens, ba mai mult, a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a ajuns în staţia Timpuri Noi acolo unde a fost la un pas de impact violent cu un alt tren care era circula regulamentar.

Atunci când cei doi mecanici au realizat că sunt la un pas de impact violent, cel care era în mers a frânat puternic, iar cel care era oprit a pornit semnalele acustice şi luminoase pentru a se face vizibil. Aşa au putut să evite la milimetru o adevărată catastrofă. Raportul cataloghează totul drept "accident", nu "incident", aşa cum a transmis iniţial Metrorex.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Catastrofă, evitată la milimetru la metrou. Cum au reuşit cei doi mecanici să salveze vieţile a mii de oameni, după ce unul dintre ei a trecut "pe roşu"