Antena Meniu Search
x

SECRETELE BĂTRÂNILOR: Iată cum reușeau strămoșii noștri să trăiască 100 de ani

Cu ce se tratau strămoșii noştri de reușeau să ajungă la venerabila vârstă de 90 de ani?

Cu ce se tratau strămoșii noştri de reușeau să ajungă la venerabila vârstă de 90 de ani? Leacurile băbești, în unele cazuri, sunt recunoscute ca fiind remediul în cazul unor boli, chiar și de medici.

Tusea poate fi vindecată cu ajutorul ceaiului din ceapă. Pentru tusea productivă se recomandă infuzia din coji de nucă. Ceapa este un remediu excelent pentru insomnii. Se zdrobește o bucată de ceapă și se ține în apropierea nasului câteva minute.

Tot pentru insomnii și stres utilizau baia cu ace de brad. Acele de brad erau fierte, după care lichidul era turnat în apa de spălat.

Istoricul grec Tucidides descrie în textele sale efectele miraculoase pe care uleiul și vinul le au asupra infecțiilor interne. Soldații romani primeau zilnic o rație de vin, pentru a evita infecțiile interne din organism.

Rezervele de vin depășeau cu mult rezervele de apă dulce ale flotei spaniole. În timpul celui de al Doilea Război Mondial, soldații italieni primeau o porție de vin roșu, care era considerat un remediu împotriva tifosului și dezinteriei.

Mierea este cel mai bun remediu împotriva bolilor de piele și a rănilor. Ea favorizează refacerea țesuturilor.

Compresele cu cartofi rași și gargara cu sare sau bicarbonat înlătură durerile din gât. Cartofii cruzi sunt un remediu și pentru durerile de cap. Se aplică pe frunte bucăți de cartofi și în câteva minute durerea va dispărea.

Fără să meargă la saloane de înfrumusețare bunicile noastre excelau prin frumusețe și sănătatea tenului. Ele utilizau flori de mușețel amestecate cu miere. Pasta se aplica pe față. Pentru un păr frumos se aplica o mască din albuș de ou, bine bătut.

Citeste si: Leacuri cu flori pentru suflet

Există multe scrieri vechi care vorbesc despre remediul tratamentului cu argilă. Argila amestecată cu apă de izvor era folosită în rezolvarea unor probleme ale pielii. Aceeași pastă era aplicată pe zonele bolnave ale corpului, rinichi, ficat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » SECRETELE BĂTRÂNILOR: Iată cum reușeau strămoșii noștri să trăiască 100 de ani