Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sediul ISU Mureş, inaugurat după reabilitare. Investiţia a costat peste 25 de milioane de lei

Ieri, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Horea" din județul Mureș a sărbătorit un moment istoric! După doi ani de renovare, sediul a fost transformat radical prin lucrări de consolidare, modernizare și mansardare. Acest proiect ambițios a fost finalizat cu o investiție impresionantă de peste 25 milioane de lei. Un salt uriaș către un viitor mai sigur și mai modern. 

de Redactia Observator

la 05.10.2024 , 12:03

În urmă cu mai bine o sută de ani, locul unde astăzi se înalță Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Detașamentul de Pompieri Târgu Mureș, era o cazarmă militară. Acum, însă, această clădire istorică a fost transformată radical pentru a oferi condiții de top celor care salvează zilnic vieți.

"Fiind echipată pentru a oferi standarde ridicate de muncă şi microclimat. 19.23 Investiţia s-a realizat în cadrul Programului Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, lucrările începând în luna mai 2022, iar valoarea contractului fiind de 25 de milioane 114 mii de lei", spune Călin Ioan Handrea, ISU Mureş.

ISU Mureş, inaugurat după reabilitare 

Vezi și

Sediul este construit în forma literei L şi are are o suprafaţă de peste 1.500 metri pătraţi, iar după ce a fost reabilitat integral cu fonduri de la bugetul de stat, prin Compania Națională de Investiții, clădirea este acum un simbol al modernizării și al dedicării față de comunitate. 

"Asistăm la încă un pas în asigurarea unor condiţii corecte şi sigure, personalului care ne serveşte populaţia şi care răspunde la misiunile de salvare", spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

"Suntem martorii unei etape esenţiale în îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, pentru cei care zi de zi îşi riscă viaţa pentru a ne proteja pe noi toţi", spune Ovidiu Butuc, prefectul judeţului Mureş. 

Tot în judeţul Mureș, se pregătește o investiție majoră de 24 milioane de euro pentru construirea Centrului Național de Excelență de Pregătire în Situații de Urgență de la Gornești. Acest centru va deveni un punct de referință în pregătirea salvatorilor. 

"Aici au fost 25 de milioane de lei, acolo vor fi 24 de milioane de euro, care trebuie cheltuiţi corect şi să aducă ceva benefic, nu numai Mureşului, şi unei ţări întregi", spune Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Viitorul Centru Național de Excelență de Pregătire în Situații de Urgență de la Gornești va revoluționa pregătirea pentru dezastre! Aici, vor putea fi simulate toate tipurile de situații de urgență și dezastre imaginabile şi va oferi salvatorilor un mediu de antrenament ultra-realistic și cuprinzător.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Evenimente » Sediul ISU Mureş, inaugurat după reabilitare. Investiţia a costat peste 25 de milioane de lei