Antena Meniu Search
x

Sediul Ministerului Justiţiei, vandalizat de protestatari

Sediul Ministerului Justiţiei a fost din nou vandalizat. Aseară, mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi cu ketchup pe zidurile instituţiei, la câteva ore după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat noi schimbări în sistemul judiciar.

de Redactia Observator

la 20.02.2019, 08:26

Vezi și

Sediul Ministerului Justiţiei a fost din nou vandalizat. Aseară, mai mulţi protestatari au aruncat cu pietre şi cu ketchup pe zidurile instituţiei, la câteva ore după ce ministrul Tudorel Toader a anunţat noi schimbări în sistemul judiciar. Opt persoane au fost duse la secţia de poliţie şi au fost audiate. Aici însă, scandalul a luat amploare, iar revolta manifestanţilor s-a îndreptat asupra jandarmilor.

Nervoşi după ce Guvernul a modificat legile Justiţiei, mai mulţi protestatari s-au dus direct la sediul ministerului şi au aruncat cu ketchup pe ziduri.

Jandarmii i-au ridicat şi i-au dus la secţia 17 de poliţie, la audieri. Alte zeci de manifestanţi au venit aici să-i sprijine. S-a iscat un adevărat scandal cu forţele de ordine. După mai bine de 4 ore de audieri, protestatarii au fost eliberaţi.

Revolta a venit după ce Guvernul a adoptat ieri două ordonanţe. Una dintre ele vizează desemnarea candidaţilor României pentru funcţia de procuror european, iar cea de-a doua modifică toate cele trei legi ale justiţiei, schimbate deja anul trecut de PSD-ALDE.

Iohannis, forțat să numească un nou procuror-șef la DNA

Una dintre cele mai importante modificări prevede că toţi cei delegaţi în funcţii de procurori de rang înalt mai rămân pe aceste posturi încă 45 de zile, apoi vor trebui desemnaţi prin concurs. Astfel, ministrul Justiţiei îi forţează practic mâna preşedintelui să numească un nou procuror-şef la DNA, unde această funcţie este deţinută acum, cu titlu de interimar, de Cătălin Nistor.

Într-un comunicat, preşedintele Iohannis susţine că PSD a acţionat din nou împotriva Justiţiei, a statului de drept, împotriva României şi a cetăţenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanţe de urgenţă un statut special pentru cei care au probleme în justiţie - a transmis şeful statului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Sediul Ministerului Justiţiei, vandalizat de protestatari