Antena Meniu Search
x

Video Şefi din minerit, judecaţi în dosarul "Masa caldă". Decontau fictiv porţiile de mâncare ale minerilor, ce ajungeau la politicieni şi fotbalişti

Mai mulţi şefi ai exploatărilor miniere din Gorj trebuie să plătească sume colosale într-un dosar de delapidare numit de procurori "Masa caldă". Aceştia au fost judecaţi că ar fi decontat fictiv, timp de patru ani, sute de mii de porţii de mâncare ce erau destinate minerilor. În realitate, mâncarea ajungea pe masa altora: şefi din cariere, fotbalişti ori politicieni. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.12.2023, 14:29

Vezi și

Diana Speretoiu, reporter Observator: Vorbim despre aproximativ 20 de milioane de lei pe care foștii șefi din minerit trebuie să-i achite. Sunt, în total, 19 inculpați care au fost trimiși în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Complexul Energetic Oltenia este parte civilă în acest dosar.

Mâncarea minerilor ajungea pe mesele politicienilor şi ale sportivilor locali

Diana Speretoiu, reporter Observator: Șefii a trei exploatări miniere din județul Gorj au intrat în atenția procurorilor în urmă cu aproape 10 ani. Atunci anchetatorii au descoperit că au decontat peste 300.000 de porții de mâncare fictiv, timp de patru ani, în perioada 2009-2013.

Mâncarea era destinată minerilor. În realitate, această ajungea pe masă sportivilor locali, liderilor politici și șefilor din minerit. Faptele s-au prescris, așa cum a stabilit acum instanța, ar prejudiciul nu, așa că judecătorii de la Tribunalul Gorj au decis că foștii directori din minerit sunt acum buni de plata. Trebuie să menționăm că această decizie nu este definitivă, poate fi atacată în 10 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Şefi din minerit, judecaţi în dosarul "Masa caldă". Decontau fictiv porţiile de mâncare ale minerilor, ce ajungeau la politicieni şi fotbalişti