Antena Meniu Search
x

Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț a fost trimis în judecată, alături de 12 agenți. De ce fapte sunt acuzați oamenii legii

Comisarul șef Viorel Andronic, șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț la data faptelor de care e acuzat, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Comisarul șef Viorel Andronic, șef al Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț la data faptelor de care e acuzat, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În același dosar, au fost trimiși în judecată 12 agenți de la Biroul Poliției Rutiere Piatra Neamț — Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Bogdan Eugen Miziligeanu, Dragomir Loredan Covasan, Constantin Neamțu, Ionuț Alexandru Berbec, Ioan Alexandru Gălușcă, Ioan Botcă Inimosu, Ioan Marius Munteanu, Ionuț Popescu, Vasile Lucian Chifu și Adrian Ovidiu Zaharia — pentru săvârșirea infracțiunilor de luare și dare de mită și fals intelectual. Comisarul șef Viorel Andronic și alți șase agenți se află în arest preventiv din data de 10 noiembrie 2016.

Alte 53 de persoane au fost trimise în judecată, acuzate că i-au mituit pe polițiști.

În perioada 22 aprilie - 18 mai 2016, agenții de poliție au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, se arată într-un comunicat DNA

Pe acelaşi subiect

Procurorii anticorupție susțin că, în acest context, lucrătorii de poliție au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier. Suma totală a banilor primiți ca mită de polițiști în perioada menționată, este de 12.980 lei și 40 de euro.

Polițiștii Iulian Ciolpan, Marius Laurențiu Greaca, Dragomir Loredan Covasan și Ionuț Alexandru Berbec au falsificat procesele verbale de constatare a contravenției, prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului, respectiv consemnarea unei viteze de deplasare inferioare celei constatate, cu consecința reducerii amenzii sau menționarea unei alte contravenții decât cea reală, mai spun procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Bacău. Față de inculpatul Nicolae-Cristian Buga, procurorii anticorupție au dispus clasarea cauzei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Șeful Poliției Rutiere Piatra Neamț a fost trimis în judecată, alături de 12 agenți. De ce fapte sunt acuzați oamenii legii