Antena Meniu Search
x

Video Semnal de alarmă al specialiştilor, după ce încă un copil s-a electrocutat pe un vagon de tren: "Prevenţia trebuie făcută atât în şcoală, cât şi de către părinţi"

Un copil de 12 ani din Iaşi a trecut pe lângă moarte, după ce a urcat pe un vagon şi s-a electrocutat. Are arsuri pe jumătate din corp, iar medicii se luptă să-i salveze viaţa. Este deja un fenomen periculos printre adolescenţi, amplificat de teribilism şi lipsa de educaţie.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 23.04.2021, 19:42

Vezi și
  • Copilul de 12 ani, din Iaşi, are arsuri pe jumătate din corp, după ce s-a electrocutat pe un vagon de tren.

Nu mai puțin de 27.000 de volţi trec prin firele de pe un vagon de tren. Copilul, când s-a urcat pe vagonul care era pe linia de tren, a fost aruncat imediat la câțiva metri distanţă. Câţiva trecători care traversau atunci pasarela au văzut totul. Au venit imediat să îi acorde primul ajutor și au sunat la 112.

Muncitor CFR: Avea arsuri. Era umflat la piept, cred că de la momentul când l-a izbit jos. Erau hainele pârlite pe dânsul.

Copilul are mai multe traumatisme şi arsuri pe jumătate din corp. După opt ore de operaţie, intubare şi ventilaţie artificială, viaţa îi este încă în pericol. 

Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Iași: Vorbim de luni de zile de recuperare şi de intervenţii chirurgicale de reconstrucţie.  

Pe acelaşi subiect

Un calvar prin care trec an de an zeci de copii care nu ştiu la ce pericol se expun atunci când urcă pe vagoane. 

Peste 70 de copii şi adolescenţi din România au murit, în ultimii ani, electrocutaţi pe vagoane de tren

Băiatul era orfan de mamă, iar tatăl său nu putea să aibă grijă de el din cauza serviciului. Aşa că era crescut doar de o bunică.

Diana Cimpoeșu, medic şef UPU Spitalul Sf. Spiridon Iași: Prevenția trebuie făcută atât de școală, cât și de părinți, bunici, familie. Sunt copii și tineri care trebuie să știe că urcarea pe vagon, sub fire, reprezintă un risc mare. 

Felicia Ciobanu, psiholog Institutul de Psihiatrie Socola Iași: La adolescenţă, tânărul are nevoie de afecţiune, de validare, de aprobare din partea părinţilor.

În ultimii şapte ani, peste 70 de copii şi adolescenţi au murit după ce s-au urcat pe un vagon de tren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Semnal de alarmă al specialiştilor, după ce încă un copil s-a electrocutat pe un vagon de tren: "Prevenţia trebuie făcută atât în şcoală, cât şi de către părinţi"