Antena Meniu Search
x

Tot mai multe state din Europa dau semne de sănătate în lupta cu noul coronavirus

Tot mai multe state din Europa dau semne de sănătate în lupta cu noul coronavirus și pregătesc relansarea economiei și relaxarea restricțiilor impuse populației.

de Redactia Observator

la 20.04.2020, 22:20

Vezi și
  • În Italia se închid secțiile de terapie intensivă din zona Milano.
  • În Franța sunt demolate spitalele de campanie.

Sarah Gilbert, profesoară Universitatea Oxford: Din ceea ce știm de la alte coronavirusuri care infectează oamenii, imunitatea nu durează foarte mult. De aceea cred că cineva care a avut COVID-19 poate fi din nou infectat în viitor. Nu știm încă despre ce perioadă vorbim, este posibil să fie vorba de câțiva ani.

E concluzia oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Oxford. Altfel spus, chiar dacă am învins virusul, imunitatea nu e pe viaţă.

Valeriu Gheorghiță, medic boli infecţioase Spitalul Militar Bucureşti: La șapte zile de la debutul infecţiei are loc activarea răspunsului imun adaptativ, respectiv a acelui răspuns pe care organismul îl dobândeşte în prezenţa virusului cu apariţia de anticorpi. Nu toţi pacienţii dezvoltă anticorpi protectori, de aceea sunt încă citate aceste cazuri de pacienţi care devin din nou pozitivi la testele efectuate, lucru care poate să ridice ideea că o parte din pacienţi pot să piardă într-un timp scurt anticorpii pe care îi dezvoltă după infecţia naturală sau aceşti anticorpi pot să nu apară deloc.

Cu toate astea, studiile facute pe animale arată că acestea nu s-au îmbolnăvit din nou.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Între timp, statistica ne dă motive de optimism. În România s-au înregistrat 190 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. De aproape două ori mai puţin decât vineri şi asta deşi numărul testelor a ajuns la aproape cinci mii de ieri până azi. Medicii trag totuşi un semnal de alarmă.

A crescut numărul tinerilor infectaţi. În Mureș au fost răpuși de virus un bărbat de 30 de ani şi două femei de 35 şi 47 de ani.

Mircea Stoian, medic şef ATI Spitalul Judeţean Mureş: Eforturi uriașe dar, din păcate, de multe ori învinge moartea în situația asta. Bolile asociate favorizează și fac insuficiență de organe mai repede dar forme severe au și oameni tineri care nu au patologie.

Medicii din Spania sunt fericiţi. Au raportat cel mai mic număr de victime din ultima lună. În Italia se închid secţii de terapie intensivă din zona Milano. Iar în Franţa, spitalele de campanie sunt demolate.

Eduard Philippe, premierul Franţei: Va trebui să învăţăm să trăim cu virusul. Nu trebuie să înţelegem asta ca pe o acceptare a situaţiei, ca o capitulare în faţa virusului, dimpotrivă, dar putem vedea că populaţia noastră nu este imună la acest virus.

În Germania se deschid de azi magazinele care au până în 800 de metri patrati. Iar în Sydney, plajele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Tot mai multe state din Europa dau semne de sănătate în lupta cu noul coronavirus