Antena Meniu Search
x

Sfatul de Drept. Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi victima unui şantaj

Sfatul de drept, 27 octombrie. Să te transformi dintr-un om de bunăcredinţă într-un răufăcător este extrem de facil! Mai ales în ziua de azi, când oamenii comunică mai greu şi orice mesaj poate fi interpetat cu uşurinţă!

Vezi și

Sfatul de drept, 27 octombrie. Să te transformi dintr-un om de bunăcredinţă într-un răufăcător este extrem de facil! Mai ales în ziua de azi, când oamenii comunică mai greu şi orice mesaj poate fi interpetat cu uşurinţă! Iată cât de repede puteţi fi aruncat după gratii dacă nu sunteţi atent la exprimare şi ce trebuie să faceţi dacă sunteţi victima unui şantaj.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ameninţarea poate să ia forma brutală a unei transmisiuni de mesaj de natură să alarmeze. Atât cu privire la bunuri dar şi la viaţă, integritate şi aşa mai departe dar şi dezvăluirea unor fapte care l-ar pune în dificultate pe cel ameninţat.  

Constrângerea trebuie să fie determinantă în modul în care acesta acţionează . Adică persoana constrânsă renunţă de a acţiona propriilor diorinţe şi acţionează conform celor dorite de şantajist. Şantajul caută să stingă o datorie de cele mai multe ori! 

În momentul în care împrumutul este nerestituit, durează ani de zile până la o decizie judecătorească şi mai durează ani de zile până execuţi debitorul. Aşa că tentaţia este mare. Şi spui: lasă că am să-mi fac eu singur dreptate. Şi începi să ameninţi...

Ameninţarea poate fi: ''Dacă nu-mi dai banii, te fac de râs în comunitatea în care trăieşti, am să tipăresc afişe şi o să le îmăprăştii în tot oraşul, am să spun că am auzit că ai dat mită, sau că ai o operaţie ruşinoasă, sau o malformaţie pe care nu toată lumea o cunoaşte...''

Sau vedem tineri care ameninţă: ''Draga mea, dacă nu doreşti să mai fim prieteni, o să mă duc pe internet şi am să te fac de râs! şi am să public filmuleţe.'' Acesta e un șantaj, pentru că prietenia este un folos nepatrimonial. 

Gândiţi înainte de 3 ori mesajul pe care îl transmiteţi persoanei care vă este datoare,. Nu reacţionaţi la cald nu la nervi, persoana respectivă poate să fie de reacredinţă, să vă înregistreze şi să vă apoi se duce la parchet iar procurorul atât aşteaptă.  E un singur pas până la punerea sub acuzare!

Să nu transmiteţi niciun mesaj care conţine o condiţionare. ''Dacă nu faci asta sau dacă nu suferi asta ori tocmai dacă faci asta o să se întâmple ceva ! '' Această condiţionare este o problemă! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Sfatul de Drept. Ce trebuie să faceţi dacă sunteţi victima unui şantaj