Antena Meniu Search
x

Video Și-au reparat într-o oră drumul pentru care se rugau de autorități de ani de zile. Cât i-a costat pe localnicii din Suceava

Ani de zile s-au rugat de autorităţi să le repare drumul plin de gropi. Sătui de promisiuni deşarte, localnicii din Bosanci, judetul Suceava s-au transformat, de nevoie, în drumari. Într-o singură oră, oamenii au pus mâna pe lopeţi, au venit cu utilaje şi au asfaltat singuri. Drumul ar fi trebuit reparat de o firmă. care insa a reziliat contractul în primăvară. 

de Angela Bertea

la 19.08.2022, 20:02

Vezi și

O oră, şi o mie de euro din care au cumpărat un camion cu 7 tone de astfalt. De atât au avut nevoie oamenii din Bosanci pentru a-şi duce proiectul la bun sfârşit.

Au arătat că se poate

Angela Bertea, reporter Observator: Localnicii au deviat traficul pe această porţiune de acostament, iar, în mai puţin de o oră, lucrarea a fost gata.

Inițiator asfaltare: Nu am făcut-o cu ofensă la CJ sau la cei care trebuiau să facă acest demers, am făcut-o pur și simplu pentru comfortul cetățenilor şi pentru noi. Am pornit totul de unul singur, apoi au ajutat foarte mulţi consăteni cu utilaje, lopeţi, greble, fiecare cu ce a avut şi cu munca fizică.

Pe acelaşi subiect

Drumul trebuia să fie asfaltat de autorităţi. Firma care se ocupa de proiect a reziliat contractul în primăvară, iar drumul a fost lăsat în voia sorţii, spre disperarea şoferilor.

Localnici: Îşi rup oamenii maşinile efectiv şi nu interesează pe nimeni. În fiecare săptâmână vin oameni cu jantele rupte la maşină, jante de o mie de euro, vin cu femei cu copii plângând că şi-au rupt baie de ulei.

- Diferenţa se vede clar. Oamenii încetineau aici și mergeam si 0,1 la ora.

- Am nenorocit două jante, la o maşină nouă. Multă lume preferă să ocolească 50 de km să o ia prin Lupeni, Dumbrăveni ca să ajungă la Bosanci.

Localnicii au cerut autorităților aprobare pentru a asfalta porțiunile cu gropi, însă acest acest lucru nu e posibil fără proiect, autorizații și avize. Aşa că şi-au asumat responsabilitatea, cu orice risc.

Vasile Tofan - vicepreședinte CJ Suceava: Din păcate asta nu este rezolvarea problemei, este o picătură într-un ocean. Are loc din nou reluarea licitaţiei.

Primar comuna Bosanci Neculai Miron: Am negociat să nu se deschisă niciun dosar penal localnicilor. Apeciez mai mult spiritul civic al cetăţenilor decât legile care sunt în vigoare.

Nu este primul exemplu în care oamenii repară pe cont propriu drumurile. Şi, nu de puţine ori iniţiativa le-a fost răsplătită cu dosare penale.

Localnicii din Bosanci plănuiau să asfalteze şi o altă porţiune de drum. Însă autorităţile au promis că vor acoperi gropile din asfalt. Până atunci, maşinile merg zilnic pe un drum care arată ca după bombardament.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Și-au reparat într-o oră drumul pentru care se rugau de autorități de ani de zile. Cât i-a costat pe localnicii din Suceava