Antena Meniu Search
x

Video Şi-au vaccinat copiii, dar au venit să protesteze faţă de vaccinare. Scene de Caragiale la protestul AUR, cu "Stegarul Dac" căţărat pe Ministerul Sănătăţii

O tema inventată, vaccinarea obligatorie, a dus la un protest violent în faţa Ministerului Sănătăţii. Iar clădirea s-a transformat într-o fortăreaţă. Care s-a dovedit uşor de cucerit. Spiritele s-au încins după ce unul dintre protestari a reuşit să se urce pe clădirea ministerului. Membri şi susţinători ai partidului AUR s-au postat de dimineaţă în faţa instituţiei cu bannere şi au insistat că vaccinarea nu trebuie să fie obligatorie în România. Nici nu a fost vorba de aşa ceva, susţine ministrul Sănătăţii.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 18.08.2023, 11:07

Vezi și

Este momentul în care tensiunea escaladează. Urmează o confruntare corp la corp între protestatari şi forţele de ordine. "Ce o să ne faceţi voi, jandarmii? O să ne omorâţi? O să ne bateţi cu garduri?", spune cineva din mulţime. Între timp, aproape nevăzut, Stegarul Dac, protestar de serviciu de altfel, ajunge pe clădire. Victorios şi în aplauzele mulţimii. Protestatarul vrea să lase momentul de celebritate posteritatii printr-un live pe Facebook. Strategia naţională de vaccinare a fost şi pretextul protestului, organizat chiar in timpul dezbaterilor de la minister.  

România rămâne țara cu a doua cea mai mică rată de vaccinare din UE

O echipa de negociatori care a urcat prin interior la etajul 1 in Ministerul Sănătăţii incearca sa il convinga pe protestatar sa coboare de pe cladire. E greu de convins. Mai ales că mulţimea îl încurajează să nu cedeze atât de uşor. Scânteia scandalului s a aprins de la un text din noul proiect de lege conform căruia copiii care nu sunt vaccinaţi, nu vor mai putea merge în colectivitate, în cazul unei epidemii, ca să nu se îmbolnăvească. "Ministerul Sănătăţii nu promovează în niciun fel obligativitatea vaccinarii", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

"Nu sustinem ca in momentul asta vaccinarea este obligatorie dar nu vrem sa devina", a declarat George Simion. "Chiar am vazut niste sloganuri afisate vaccinat egal intoxicat. Eu va asigur ca marea majoritate a celor care sunt aici, pentru ca sunt multe persoane mai in varsta, au fost vaccinate in copilarie, nu mi s-a parut ca ar fi fost intoxicati. Cred ca intoxicarea de care si pe care se bazeaza un partid poilitic", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii. România rămâne țara cu a doua cea mai mică rată de vaccinare din Uniunea Europeană, după Bulgaria. Şi e pe ultimul loc în Europa privind încrederea populaţiei în vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Şi-au vaccinat copiii, dar au venit să protesteze faţă de vaccinare. Scene de Caragiale la protestul AUR, cu "Stegarul Dac" căţărat pe Ministerul Sănătăţii