Antena Meniu Search
x

Video Circ la protestul AUR. Un bărbat s-a căţărat pe clădirea ministerului până la etajul 1 şi nu vrea să mai coboare. Reacţia Jandarmeriei

Protest cu scandal în faţa Ministerului Sănătăţii. Oamenii s-au îmbrâncit cu forţele de ordine. Asta în timp ce unul dintre protestatari s-a urcat pe clădirea instituţiei şi a încercat să intre, pe geam, în biroul ministrului. Totul s-a întâmplat în timpul unei conferinţe în care Alexandru Rafila prezenta noua strategie de vaccinare. Afară, manifestanţii, în frunte cu reprezentanţii AUR, au strigat împotriva vaccinării. Asta în ciuda faptului că în documentul aflat în dezbatere nu se regăseşte nicio prevedere care să indice că vaccinarea va deveni obligatorie.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 17.08.2023, 17:55

Vezi și

Protestatarii sunt în continuare în faţa sediului Ministerului Sănătăţii şi sunt foarte vocali. Sunt aproximativ 200 de persoane. În continuare, acel protestatar este urcat pe exteriorul clădirii, la etajul 1. Protestatarul a profitat de neatenţia jandarmilor şi a urcat acolo încercând să intre în sediul Ministerului Sănătăţii.

O echipă de negociatori a MAI este prezentă la faţa locului, dar omul refuză vehement să coboare de acolo. Sunt mai bine de două ore de când omul este acolo. În acest moment are loc o dezbatere pentru proiectul de hotărâre de lege privind strategia de vaccinare până în 2030, dezbatare care a început la ora 15:00 şi va mai dura cel puţin două-trei ore.

Jandarmerie: Organizatorul protestului (AUR) de la MS a îndemnat participanții să pătrundă în clădirii

Organizatorul protestului de la Ministerul Sănătății, alături de câțiva reprezentanți ai acestuia, a îndemnat participanții să blocheze accesul în clădire, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia, transmite Jandarmeria Capitalei.

Pe acelaşi subiect

"Organizatorul, alături de câțiva reprezentanți ai acestuia, a îndemnat participanții la adunarea publică să blocheze accesul în instituția publică, încercând ulterior să pătrundă în interiorul acesteia. Jandarmii, prin dispozitivele preventiv de ordine publică, au oprit aceste demersuri și i-au determinat pe participanți să păstreze caracterul pașnic al manifestației de protest", a anunţat jandarmeria.

Jandarmeria Capitalei precizează că un bărbat s-a urcat pe fațada clădirii și, în acest moment, prin echipele de dialog, jandarmii încearcă să-l determine să coboare în siguranță. "Precizăm faptul că au fost identificate mai multe persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare, împotriva acestora urmând a fi aplicate măsuri legale de sancționare".

Un alt manifestant ar fi lovit un jurnalist

"Jandarmeria Capitalei face precizarea că un bărbat suspectat a fi lovit un reprezentat mass-media a fost extras din mulțime și condus la secția de politie în vederea luării măsurilor legale", a mai precizat Jandarmeria Capitalei. Persoanei respective i se vor întocmi acte de sesizare privind infracțiunea de loviri și alte violențe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Circ la protestul AUR. Un bărbat s-a căţărat pe clădirea ministerului până la etajul 1 şi nu vrea să mai coboare. Reacţia Jandarmeriei