Antena Meniu Search
x

Video "Este vânătă pe picior". Mărturiile fiicei bătrânei, care ar fi fost bătută şi înfometată într-un azil din Câmpina. Angajaţii se apără: Pacienta are pielea prea sensibilă

Anchetă la un azil din Prahova, după ce o femeie a sunat la 112 şi a reclamat că mama ei a fost agresată. Pensionara de 91 de ani avea vânătăi pe mâini și pe picioare, susţine fiica. În plus, era lihnită de foame, după doar două zile de cazare la cămin. Managerul şi angajaţii susţin că şi-au făcut datoria şi dau vina pe bătrână, are pielea prea sensibilă. 

de Redactia Observator

la 13.05.2023, 20:41

Vezi și

Cu trupul plin de vânătăi şi hainele pătate de sânge. Aşa susţine fiica pensionarei că a găsit-o pe mama ei la azilul particular din Câmpina, care cere taxă 4.000 de lei pe lună. 

Sincron Cristina Mincu, fiica femeii: În primul rând era bandajată. Îi curgea sânge. Să ajungă în halul ăsta, nu se poate. Sigur i s-a tras de mâini.

Directoarea azilului a negat că bătrâna de 91 de ani a fost abuzată

Cerasela Vânău, manager azil Câmpina: Şi în momentul în care s-a încercat igienizarea, s-a observat ca la nivelul ambelor mâini are niște escoriații. Din cauza acestor fragilități capilare orice atingere înseamnă o leziune.

Pe acelaşi subiect

Fiica pensionarei nu crede explicaţiile. Îngrozită de starea în care şi-a găsit mama la azil şi nemulţumită de discuţiile cu angajaţii, a făcut reclamaţie la Poliţie. 

Cristina Mincu, fiica femeiiEste roşie, sigur a luat o palmă, sigur a fost bătută, este vânătă pe picior, pe coapse, vânătă toată mâna, pur şi simplu şi-au bătut joc.

Poliţia a confirmat sesizările fiicei

Mihaela Florescu, purtător de cuvânt IJP Prahova: În baza sesizării, s-a constituit echipa operativă care s-a deplasat la domiciliul persoanelor în cauză, constatând faptul că cele sesizate se confirmă.

Fiica bătrânei susţine că după ce a făcut reclamaţie, angajaţii azilului i-ar fi spus să îşi ia mama acasă. Oricum nu ar mai fi lăsat-o acolo, spune ea.

Cristina Mincu, fiica femeii: Nu a existat empatie acolo, nu au avut grijă de ea sub nicio formă mi s-a spus la telefon de doamna asistentă că a mâncat un iaurt în două zile.

La azilul particular din Câmpina unde face poliţia anchetă pentru rele tratamente sunt internaţi 75 de bătrâni, mulţi dintre ei imobilizaţi şi complet dependenţi de infirmiere. Autorităţile au fost în control acolo la sfârşitul anului trecut şi spun că au găsit nereguli legate de personalul insuficient. Prea puţini angajaţi faţă pentru câţi vârstnici erau internaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Este vânătă pe picior". Mărturiile fiicei bătrânei, care ar fi fost bătută şi înfometată într-un azil din Câmpina. Angajaţii se apără: Pacienta are pielea prea sensibilă