Antena Meniu Search
x

Salarii mai mari pentru angajații de la metrou în urma negocierilor cu Metrorex. Sindicaliştii renunţă la greva generală

Sindicaliștii de la metrou au ajuns la un acord cu cei din conducerea Metrorex, în urma negocierilor declanșate de amenințarea unei greve generale la metrou.

Salarii mai mari pentru angajatii de la Metrorex

Sindicaliștii de la metrou au ajuns la un acord cu cei din conducerea Metrorex, în urma negocierilor declanșate de amenințarea unei greve generale la metrou.

Astfel, cele două părți au ajuns la un acord privind o majorare salariala de 18% pentru salariații cu categorii sau funcții superioare, respectiv clasele de salarizare de la 23 - 42 și o majorare salarială de 21% pentru salariații cu categorii de încadrare inferioare, de la clasa 1 la casa 22.

De asemenea, conducerea Metrorex a acceptat și acordarea unui concediu de 4 zile pentru refacerea capacitatii de muncă, care urmează să fie efectuat tot la "Centrul de Recuperare Zamora din Bușteni" al Sindicatului.

Director Metrorex: "Cred că vom ajunge la o înţelegere"

Pe acelaşi subiect

Înainte de întâlnire, directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat că se aşteaptă ca sindicaliştii de la metrou să renunţe la greva generală cu care ameninţă, fiind încrezător că vor ajunge la o înţelegere în urma negocierilor.

„Cred că vom ajunge la o înţelegere”, a declarat marţi directorul Metrorex, Dumitru Şodolescu, într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti de ce crede că sindicaliştii vor renunţa la grevă, Şodolescu a explicat că angajații au tot scăzut, de-a lungul rundelor de negocieri, din procentul pe care îl doresc în plus la salarii.

„Dacă la început au fost inflexibili cu acel procent de 42 la sută, ulterior au tot scăzut. Acum au ajuns la 20 la sută”, a spus directorul Metrorex.

Angajaţii Metrorex au ameninţat cu greva generală pe perioadă nedeterminată, însă acţiunea de protest a fost suspendată temporar.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de salarii, dar şi de lipsa de fonduri pentru piese de schimb şi mentenanţă, de lipsa forţei de muncă, de prostul management al Metrorex. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Salarii mai mari pentru angajații de la metrou în urma negocierilor cu Metrorex. Sindicaliştii renunţă la greva generală