Antena Meniu Search
x

Greva de la metrou a fost suspendată până după numirea noului ministru al Transporturilor

Greva generală de la metrou, programată pentru mâine, a fost suspendată de liderii sindicali până după numirea noului ministru al Transporturilor, Lia-Olguţa Vasilescu.

Greva generală de la metrou a fost suspendată
Greva de la metrou a fost suspendată până după numirea noului ministru al Transporturilor - Arhivă

Greva generală de la metrou, programată pentru mâine, a fost suspendată de liderii sindicali până după numirea noului ministru al Transporturilor, Lia-Olguţa Vasilescu.

În această dimineaţă, Ion Rădoi, liderul sindicatului de la metrou, a discutat la telefon cu Lia-Olguţa Vasilescu şi a decis suspendarea grevei generale programată pentru mâine.

Liderul de sincidat a precizat că greva va fi suspendată până după numirea Olguţei Vasilescu la conducerea Ministerului Transporturilor.

Potrivit lui Ion Rădoi, sindicatul va purta noi negocieri cu noul ministru, iar dacă şi acestea vor eşua, va fi declanşată greva generală.

Pe acelaşi subiect

Sindicaliştii de la metrou au solicitat managementului Metrorex o creştere salarială de 42 de procente, însă le-a fost oferită o creştere de numai 18%.

Fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, demis ieri, a declarat în urmă cu câteva zile că negocierile privind contractul colectiv de muncă au început cu câteva luni în urmă, iar "principala, prima şi nenegociabila revendicare a fost creşterea salariului cu 42%", în condiţiile în care în ultimii patru ani salariile din Metrorex au crescut în fiecare an.

Şova a susţinut că salariul mediu brut lunat variază în Metrorex, acesta fiind de 7.300 de lei pentru personalul tehnic, 8.000 de lei pentru mecanici şi 5.300 de lei pentru cei care lucrează noaptea, adăugând că, pe lângă salarii, angajaţii Metrorex au şi "beneficii" precum tichete de masă de 12 pe zi, decontarea a 75% din valoarea biletelor de odihnă, decontarea a 50% din costul abonamentelor pe calea ferată şi rutier, decontarea de 99% la un hotel din Buşteni care este al sindicatului, permise CFR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Greva de la metrou a fost suspendată până după numirea noului ministru al Transporturilor