Antena Meniu Search
x

Situaţie gravă la Braşov. Flota de autobuze a RATBV, decimată de viscol. "Lucrăm şi cu FEONUL să le dezgheţăm"

Braşovenii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute transportul în comun, doar ca să stea în ger şi înghesuială, scrie presa locală.

Situaţie gravă la Braşov. Flota de autobuze a RATBV, decimată de viscol. "Lucrăm şi cu FEONUL să le dezgheţăm"

Braşovenii au fost nevoiţi să aştepte zeci de minute transportul în comun, doar ca să stea în ger şi înghesuială, scrie presa locală. Din cele 134 de mijloace de transport în comun, 41 au cedat din cauza iernii.

Astfel, din cele 134 de mijloace de transport în comun, 41 au cedat, ori în garajele regiei, ori pe drum, regia funcţionând astfel, doar la 75% din capacitate. Totodată, afectate au fost şi sistemele de climatizare din maşini, iar gerul s-a simţit prin multe autobuze, care au avut geamurile pline de flori de gheaţă. Potrivit directorului, angajaţii au făcut tot ce le-a stat în putinţă.

"Cauzele, sunt cauze tehnice, coroborate cu temperaturile extreme. Vă spun, nu ca o scuză, dar am 40 de ierni la RATBV şi întotdeauna, în condiţii extreme, se întâmplă, mai ales că maşinile sunt vechi. Parcul auto este din 2006, sunt maşini de care se trage zi de zi, în două schimburi. Nu-i vorba de mentenanţă, de mobilizarea oamenilor. Azi dimineaţă, la – 28 de grade în curţile garajelor noastre, maşinile au pornit, dar din cauza oboselii tehnice au trebuit retrase pe parcurs. Cedează sistemele de aer, cele de încălzire. Am mobilizat toată forţa umană, dar riscul este foarte mare ca şi mâine (miercuri – n.r.) dimineaţă să fie minusuri pe trasee, ceea ce înseamnă timpi de aşteptare mai mari, nemulţumiri", a explicat Mircea Cenan, director tehnic al RATBV SA.

Acesta a precizat că se încearcă remedierea defecţiunilor cât mai repede, lucrându-se chiar şi cu feonul, pentru a se dezgheţa anumite echipamente ale autobuzelor şi troleibuzelor.

Mercurul din termometre a coborât ieri dimineaţă până la – 29 de grade Celsius la Braşov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Situaţie gravă la Braşov. Flota de autobuze a RATBV, decimată de viscol. "Lucrăm şi cu FEONUL să le dezgheţăm"