Antena Meniu Search
x

Video Situaţie halucinantă într-o comună din Botoşani: 5000 de persoane la acelaşi domiciliu

Într-o comună din Botoşani, aflată la mică distanță de granița cu Ucraina, o situație incredibilă a atras atenția autorităților. În ultimii ani, numărul locuitorilor înregistrat la aceeaşi adresă a explodat, iar la un singur domiciliu, de exemplu, figurează chiar şi aproape 5000 de persoane. 

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 23:18

Într-o comună din Botoşani, aflată la mică distanță de granița cu Ucraina, o situație incredibilă a atras atenția autorităților. În ultimii ani, numărul locuitorilor înregistrat la aceeaşi adresă a explodat, iar la un singur domiciliu, de exemplu, figurează chiar şi aproape 5000 de persoane. 

5000 de persoane figurează la acelaşi domiciliu

Proprietarul imobilului, din comuna Vârfu Câmpului, a recunoscut că primea bani, cel puţin 50 de euro, pentru a facilita întocmirea documentelor, majoritatea de la cetățeni ucraineni, care și-au redobândit cetățenia română. De 6 ani, mii de cetățeni au fost înscriși, cu adresa respectivă, la Serviciul de Evidență a Populației din Bucecea.

Vezi și

Gheorghina Cozmaciuc - serviciul de evidenţă a populaţiei Bucecea: Veneau cu actele, actele originale, cu copie, cu proprietarul, care era dumnealui proprietar, cu actul de proprietate. Noi le-am făcut cărţi de identitate, unul le-a luat şi a plecat.  

În vara anului trecut, statul a adoptat o lege care spune că la o adresă nu mai pot fi înregistrate mai mult de 10 persoane.

Dan Spatariu - secretarul comunei Vârfu Câmpului: Am făcut diferite demersuri la instituţiile abilitate doar că nu am primit niciun răspuns. Pe fondul modificării legislative. Au început şi anulări de cărţi de identitate. 

De vină, o angajată de la primarie 

În prezent, la una dintre adrese mai sunt înregistrate în jur de 3700 de persoane, deși numărul a fost inițial mult mai mare. Proprietarul a încercat să se retragă, însă a acuzat o angajată din primărie că ar continua să emită acte pe domiciliul său. Pe lângă el, mai sunt şi alţi proprietari care ţineau la ei, în evidenţe, mai mulţi oameni.

Alemnariţei Petru - proprietar: M-am autodenunţat pentru că nu este posibil ca fără ştirea ta de ce nu ne-a anunţat şi pe noi cineva că avem atâtea persoane în spaţiu?  

Bătrână: N-am văzut ucraineni pe aici. Rar, câteodată, veneau cu maşina GPS-ul îi aducea aici.

Populația oficială a comunei a ajuns la peste 11000 de locuitori, în timp ce numărul real ar fi în jur de 3600 de persoane. Direcția Generală Anticorupție a demarat o anchetă în urma autosesizărilor, însă cazul a fost clasat din cauza lipsei de probe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » Situaţie halucinantă într-o comună din Botoşani: 5000 de persoane la acelaşi domiciliu