Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Slujbă cu proteste și mesaje Ro-Alert la Catedrala din Iași

Pelerinii care nu locuiesc în Iaşi au protestat pentru a treia seară la rând în fața Catedralei Mitropoliei Moldovei, unde li s-a interzis accesul la moaştele Sfintei Parascheva.

de Redactia Observator

la 12.10.2020 , 11:05

  • Preotul spune că n-a fost nimic organizat.
  • Fiecare a venit cu autoturismul personal.

Zeci de credincioşi din Suceava, însoţiţi de preot, s-au rugat în genunchi, în faţa gardurilor. Protestul lor a fost întrerupt de mesajele RO-ALERT care avertizau că incidenţa cazurilor de COVID din zonă este foarte mare.

Zecile de suceveni care au ajuns la Iaşi n-au putut să intre în Catedrală pentru a se închina la racla Sfintei Parascheva. Aşa că s-au aşezat în genunchi în spatele porţilor şi au spus în cor rugăciuni.

Preot: La solicitarea credincioşilor am venit aici să ne închinăm şi să facem slujba de seară în amintirea unităţii Moldovei şi a unităţii românilor.

Vezi și

Preotul spune că n-a fost nimic organizat şi că fiecare a venit cu autoturismul personal.

În timp ce credincioşii se rugau, pe telefoane se auzeau mesajele de la Ro-Alert, care avertizau că în Iaşi este o incidenţă mare a cazurilor de COVID.

Până la lăsarea intunerului s-au rugat peste 100 de persoane, unii în genunchi. Au adus și flori pe care le-au depus lângă gardul de care nu au voie să treacă pentru că nu sunt locuitori ai Iașiului.

Până în acest an, sute de mii de credincioşi din toată ţara participau la Pelerinajul de Sfânta Parascheva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Slujbă cu proteste și mesaje Ro-Alert la Catedrala din Iași