Antena Meniu Search
x

Video Slujba de Sfinţire cea Mare a Apei, în Ajun de Bobotează. IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie. 200.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărțite credincioșilor

Bobotează 2024. Astăzi, în ajunul Bobotezei, la Constanţa, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba de Sfinţire cea Mare a Apei, slujbă identică cu cea oficiată în ziua de Bobotează. Agheasma mare va fi îmbuteliată, pe parcursul zilei în aproximativ 200.000 de sticle, care vor fi oferite credincioșilor mâine. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 11:03

Vezi și

Încă de la ora 5:00, IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie și va ava loc slujba de Sfințiere Mare a Apei. Este o slujbă identică celei din ziua de Bobotează. Sunt pregătite peste 20 de butoaie în fața catedralei, adică un total de 70.000 de litri. 

Sunt pregătite peste 20 de butoaie în fața catedralei, adică un total de 70.000 de litri.

Apoi, aghiasma mare va fi îmbuteliată în cele 200.000 de peturi pretătite de voluntari zilele trecute.

Mâine, de la ora 7:45 dimineața IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie tot aici la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, apoi, la ora 11:15 se va porni în procesiune din fața Catedralei și până în Portul Tomis. 

Alaiul va fi cu preoți, diaconi, credincioși. În portul turistic Tomis, IPS Teodosie, la sfârșitul slujbei, va arunca în mod tradițional cele trei cruci în apele mării. Boboteaza, și anul acesta, nu vine cu ger ci cu temperaturi foarte generoase de până la 12 grade Celsius. Sunt așteptați 10.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Slujba de Sfinţire cea Mare a Apei, în Ajun de Bobotează. IPS Teodosie oficiază Sfânta Liturghie. 200.000 de sticle cu agheasmă vor fi împărțite credincioșilor