Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şofer condamnat la închisoare, după o şicană în traficul din Bucureşti

Cinci ani de închisoare, pentru o şicană în trafic! Este sentinţa primită de un şofer care a intrat intenţionat cu maşina într-un autoturism, în Bucureşti, şi l-a proiectat cu viteză pe trotuar. O manevră criminală, egală cu o tentativă de omor, au considerat judecătorii.

de Redactia Observator

la 29.11.2019 , 20:32

Cinci ani de închisoare, pentru o şicană în trafic! Este sentinţa primită de un şofer care a intrat intenţionat cu maşina într-un autoturism, în Bucureşti, şi l-a proiectat cu viteză pe trotuar. O manevră criminală, egală cu o tentativă de omor, au considerat judecătorii. Decizia definitivă vine după ce bărbatul fusese achitat iniţial. Sentinţa este o premieră în România, ţară în care şofatul agresiv poate duce în orice clipă la o tragedie. 

Sunt imaginile unui impact criminal. Şoferul maşinii de teren trage brusc de volan, loveşte autoturismul aflat pe banda din mijloc şi îl aruncă pe marginea Drumului Naţional DN 1, în Bucureşti. 

Pe trotuar, o femeie e la doar un pas de moarte. Scapă miraculos şi ea, şi şoferul maşinii lovite, care se opreşte la doar un metru de capul de pod din zona fântânii Mioriţa. 

Vezi și

În momentul impactului, şoferul maşinii de teren circulă cu aproape 90 de kilometri pe oră. Asta a arătat expertiza făcută la acea vreme. La scurt timp după ce imaginile erau făcute publice, suspectul a fost reţinut şi acuzat de tentativă de omor.

L-au considerat vinovat judecătorii Curţii de Apel, care astăzi l-au condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, pentru că a tras de volan cu intenţia de a ucide. 

Bărbatul, controlor de trafic aerian, îşi cunoştea victima, şi el angajat al unei companii aeriene. 

Pedeapsa este prima de acest gen în România. O condamnare ca un semnal de alarmă pentru toţi şoferii agresivi. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pericolul şicanelor în trafic este uriaş, iar graniţa între ameninţări şi o tragedie este foarte mică. Nu de puţine ori maşinile sunt folosite drept arme în conflictele şoferilor. 

Bărbatul din Bucureşti condamnat astăzi trebuie să plătească şi 15 mii de lei, cheltuieli de judecată, şi nici nu mai are voie să conducă timp de cinci ani după eliberare. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Şofer condamnat la închisoare, după o şicană în traficul din Bucureşti