Antena Meniu Search
x

Amenda primită de şoferul camionului care a rămas blocat în Pasajul Unirii. Ar fi modificat caroseria autoutilitarei

Şoferul camionului care a rămas blocat în Pasajul Unirii a fost amendat de poliţişti, pentru că nu ar fi respectat indicaţiile indicatorului. Autoutilitara sa a depăşit cu 20 de centrimetri gabaritul. 

de Monica Palade

la 12.01.2023, 13:12

Vezi și

Bărbatul a primit o amendă de 2.900 de lei şi 20 de puncte penalizare. Dacă plăteşte în 15 zile, amenda se reduce la 650.

În menţiunea procesului verbal, oamenii legii spun că şoferul "recunoaşte faptul că autoutilitara are o înălţime de 3.72 metri şi faptul că nu a respectat indicatorul rutier "Accesul interzis peste 3.5 metri".

Al 7 incident de la deschiderea pasajului

Potrivit poliţiştilor, firma la care lucra omul a făcut o improvizaţie şi au mai adăugat aproape 30 cm în înălţime. În talonul vehiculului este trecută înălțimea de 3,39 m, în realitate, măsurătorile au arătat o înălțime de 3,72 m, rezultată ca urmare a modificării caroseriei. Pentru această modificare, şoferul a mai primit o amendă de 870 de lei, informează reporterul Observator Andreea Milea. "În urma verificărilor efectuate, polițiștii Brigăzii Rutiere au constatat faptul că autoutilitara avea efectuate modificări constructive neomologate (suprastructura metalică depășea dimensiunile vehiculului). În acest context, conducătorul autoutilitarei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 870 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și retragerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, fiind eliberată o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație".

Este al şaptelea incident petrecut, în doar patru luni de la deschiderea oficială a pasajului. Iar în cel mai grav dintre ele un om a murit. 

Potrivit unui comunicat, Primăria Sectorului 4, în colaborare cu Poliția Rutieră și cu Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București va elabora, până la sfârșitul săptămânii viitoare, măsuri suplimentare de protecție și semnalizare la intrările în Pasajul Unirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Amenda primită de şoferul camionului care a rămas blocat în Pasajul Unirii. Ar fi modificat caroseria autoutilitarei