Antena Meniu Search
x

Video Șoferul responsabil de tragedia de pe Antiaeriană ar fi un cunoscut om de afaceri. Avea permisul suspendat pentru viteză, însă contestase decizia

În ţara în care autorităţile pare că şi-au abandonat cetăţenii, o comunitate se încăpăţânează să schimbe lucrurile. De mai bine de o săptămână locuitorii de pe şoseaua Antiaeriană din Bucureşti protestează pe trecerea de pietoni. Acolo, un tânăr de 19 ani a fost spulberat de o maşină. De ani buni fac petiţii să fie pus un semafor. S-au schimbat primarii nu şi situaţia. Până acum când spun că le-a ajuns cuţitul la os.

de Redactia Observator

la 19.10.2022, 21:34

Vezi și

De o săptămână, seară de seară, locuitorii de pe Antiaeriană ies în stradă şi traversează în tăcere, de zeci de ori, o trecere de pietoni. E protestul lor mut şi îndârjit prin care vor să evite încă o moarte.

''Chiar şi băieţelul meu mi-a zis înainte să înceapă şcoala, mama îmi este frică să trec strada.''

''Am venit la protest aici să se pună semafor că a murit un copil de 19 ani.''

Este ultimul dintr-un şir de morţi ce puteau fi evitate. Max avea 19 ani, era din Republica Moldova şi de trei ani locuia în zonă.

Pe acelaşi subiect

Iulia Puiu, locatar: Un copil foarte bun la învăţătură. Se pregatea şi el pentru o facultate, nu a mai apucat.

Mărturia șoferului care i-a acordat prioritate tânărului

Şoferul care i-a acordat prioritate pe zebră povesteşte cum s-a întâmplat tragedia.

''Am oprit, puştiul s-a uitat la mine, a văzut că am oprit. În momentul în care a trecut de mine, a ajuns pe banda doi, pe lângă mine a venit din spate o maşină cu viteză. Într-o fracţiune de secundă s-a întâmplat, n-am avut timp să-l avertizez.''

Potrivit unor surse, la volan era un cunoscut om de afaceri din domeniul medical. Avea permisul suspendat tocmai pentru viteză, însă contestase decizia şi circula cu dovada primită de la Rutieră.

Nicio tragedie nu a schimbat până acum nimic pe Antiaeriană. Traversarea e tot o ruletă rusească.

''Aici e cea mai aglomerată zonă şi nu se face nimic.''

An după an, numărul crucilor a crescut. Acum, oamenii din cartier vor să oprească seria nefastă de morţi evitabile. Aşa că au ales protestul ca o nesfârşită trecere spre viaţă.

Iulia Puiu, locatar: Acolo e o cruce. Alta, altă victimă. Semafor nu trebuie doar aici, trebuie semafoare cel putin în statiile RATB de pe această șosea. Considerăm că dacă șoferii văd culoarea roșie, sunt mai atenți la ceea ce trebuie să facă la volan.

Doar de la începutul acestui an, pe Antiaeriană au fost 17 accidente, cu 17 răniţi şi 2 morţi. În urma protestelor şi a zecilor de hârtii trimise la Primărie, sunt speranţe că lucrurile s-ar putea schimba. Trecerea de pietoni a fost revopsită, au fost montate benzi rezonatoare şi indicatoare reflectorizante. Iar autorităţile au promis că vor instala şi un semafor. Nu se ştie când.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Șoferul responsabil de tragedia de pe Antiaeriană ar fi un cunoscut om de afaceri. Avea permisul suspendat pentru viteză, însă contestase decizia